Print21 Beograd

10.03.2022. - 11.03.2022.

0

dana

0

sati

0

minuta

0

sekundi

Ovaj event je završio

Print21 je sajam grafičkih tehnologija koji će obuhvatiti sve, od malih aplikacija do velikih formata, sa akcentom na sign&promo segment, digitalnu komercijalnu štampu iz tabaka, štampu tekstila, etiketa i drugih malih aplikacija.

Nakon nekoliko godina iskustva u organizovanju različitih događanja širom regiona, uvideli smo potrebu za organizovanjem ozbiljnijeg i većeg grafičkog sajma. Tako smo krajem 2020. godine prvi put organizovali sajam Print21 na Zagrebačkom Velesajmu. Sajam je na jednom mestu okupio distributere, štampare i korisnike usluga štampe i pokazao im rešenja i mogućnosti na nekima od najprofitabilnijih i najbrže rastućih oblasti grafičke industrije.

Plan je da to isto ponovimo i na sajmu Print21 ove godine u Belexpocentru u Beogradu.
Na sajmu vas uz izložbeni očekuje i edukacijski deo koji će biti organizovan u saradnji sa stručnjacima iz kompanija učesnica na sajmu.

Ulaz na sajam Print21 je besplatan. Potrebna je samo prijava putem web stranice www.print-magazin.eu

Za sva eventualna pitanja kontaktirajte nas na[email protected]


POČETAK SAJMA

DTG / DTF TEHNOLOGIJA

Zašto su ovo dve sve popularnije tehnologija za štampu tekstila; koje su prednosti, izazovi, kako se kombinuju, jednostavnost korišćenja, na šta treba da se pazi, …

SOFTVER / MIS-ERP IMPLEMENTACIJA

Grafičku proizvodnju je sve teže zamisliti bez adekvatnog MIS/ERP rešenja koje prati ceo proces – od porudžbine do isporuke. Zašto naši štampari još uvek misle da im to nije potrebno, koji su benefiti implementacije, šta sve podrazumeva, da li je zaista tako skupo…

KRAJ PRVOG DANA

POČETAK SAJMA

ODRŽAVANJE ŠTAMPAČA SA BELOM BOJOM - UV

Aplikacija i održavanje bele boje izazov je kod mnogih tehnologija štampe – mi ćemo akcenat staviti na UV i latex tehnologiju. Koliko je problem korišćenja bele boje ljudska greška, a koliko greška štampača, na šta treba obratiti pažnju, šta treba izbegavati,...da li imate problem koji još uvek niste rešili? Pripremite pitanja i vidimo se na sajmu!

ODRŽAVANJE ŠTAMPAČA SA BELOM BOJOM - LATEX

Aplikacija i održavanje bele boje izazov je kod mnogih tehnologija štampe – mi ćemo akcenat staviti na UV i latex tehnologiju. Koliko je problem korišćenja bele boje ljudska greška, a koliko greška štampača, na šta treba obratiti pažnju, šta treba izbegavati,...da li imate problem koji još uvek niste rešili? Pripremite pitanja i vidimo se na sajmu!

KRAJ DRUGOG DANA

 • Biroeksim

  Biroeksim d.o.o. je generalni RICOH distributer za Srbiju. Izrastao je iz servisne aktivnosti Biroservisa osnovanog 1984. godine i od 2001. godine generalni je distributer Ricoh programa birotehničkih uređaja za Srbiju. Biroeksim d.o.o. danas raspolaže ponudom poslednje generacije digitalnih mašina. U ponudi imaju RICOH kopir aparate, štampače, kao i aparate širokog formata kompanije RICOH International. Proširili su ponudu sa produkcijskim uređajima svojeg partnera - kompanije RICOH. Mali tiraži, kratki rokovi, troškovi dorade – sve su ovo izazovi produkcijskog okruženja. Ove godine zadovoljstvo im je da vam predstave produkcijski RICOH kolor uređaj serije Pro C 7200. Takođe, predstaviće i RISO uređaje, kolor i crno-bele, za koje su od skoro postali generalni zastupnici za Srbiju. Pored ovih novina standardno će predstaviti i uređaje za grafičku doradu, kao i program i ponudu IDEAL grafickih noževa. Sve ovo vam pruža priliku da proširite portfolio vaših usluga i privučete nove klijente.

 • Difol

  Želite kvalitet? Tražite mašinu da zaokružite proizvodni proces, ili da proširite biznis? Kompanija Difol je distributer vrhunskih svetskih brendova u grafičkoj industriji bez obzira da li su u pitanju materijali ili oprema. Na ovogodišnjem događanju Sajam Print 21 biće predstavljeni trenutno najaktuelniji modeli mašina, kao i svi noviteti u segmentu materijala. Najveći fokus će biti na Roland UV i TrueVIS tehnologiji (print i print&cut), Brother DTG profesionalnoj opremi za direktnu štampu na tekstilu i aktuelnim Graphtec katerima, kao najprodavanijim katerima na našem tržištu. Što se materijala tiče, najveći broj noviteta nam stiže među folijama za tekstil gde će posetioci moći da se lično uvere u sve ono što je novo i aktuelno kod najpoznatijih globalnih proizvođača Chemica i Siser. Kao i uvek, Difol je spremio i posebna iznenađenja kada je u pitanju sama postavka mašina, tako da će vas držati u neizvesnosti još samo malo… do otvaranja sajma!

 • Everest / Epson

  Kao vodeća kompanija u svetu signage uređaja baziranih na neprikosnovenim Epson štamparskim glavama i ove godine, Epson u saradnji sa kompanijom Everest d.o.o. kao lokalnim distributerom, predstaviće uređaje Epson Surecolor R5010L , Bestseller Surecolor S40610 i NOVI Flatbed UV printer V7000. Epson R5010L , RESIN je uređaj koji koristi boju baziranu na vodenoj bazi sa smolom, čije su karakteristike veliki gamut, brzo sušenje, trenutna upotrebljivost i upotreba na skoro svim podlogama. Eco solvent S40601 serije je već čuvena mašina koja je najprodavanija u segmentu do 1.6m bez cuttera. Nešto najnovije što dolazi iz Epsona je V serija. V7000 je flatbed uređaj radne površine 2.5x1.25m sa 8 štamparskih glava L1440, sa Black, Cyan, Light Cyan, Yellow, Magenta, Light Magenta, Red, Grey, White, + Varnish opcijom. Uz uređaj dolazi Epsonov Edge print, LED lampe, a debljina medija je do 80mm. Jedinstven uređaj sa 10 boja u UV segmentu!

 • Everest / Starjet

  Sa preko 25 godina iskustva u grafičkoj industriji, kompanija Everest d.o.o. u svojoj ponudi ima mašine za reklamnu industriju i sav neophodan repromaterijal. Predstavnici kompanije Everest već dugi niz godina učestvuju na mnogim sajmovima, lokalnim i evropskim ( tri puta na FESPA izložbi), kao i na lokalnim. Ove godine će takođe učestvovati na sajmu Print21 koji će se održati 10. i 11. marta 2022. godine.. Everest će predstaviti svoj brend StarJet. Prikazaće DTF uređaj StarJet DTF60 , StarJet UV flatbed 5030 i Eco solvent Starjet 160i . Predstaviće novu tehnologiju zasnovanu na Epson i3200 glavama koje se odlikuju većom brzinom i preciznošću u odnosu na prethodne modele. Kao i poslednjih 20 godina, kompanija Everest nastavlja da donosi high-end tehnologije na ove prostore i nudi rešenja u svakoj oblasti reklamne industrije. Kroz distributerstva za Epson S, R, i V seriju, Jetbest boje, GCC katere, Transjet papir, Politape pvc folije i Startac materijale pokriva skoro ceo segment potrošnog materijala i uređaja.

 • Fortuna Digital

  Fortuna Digital Srbija je deo Fortuna Digital Grupe, koja posluje na tržištu srednje i istočne Evrope u 11 zemalja i dugogodišnji je partner Print Magazina, a svojim posetiocima će se predstaviti u okviru sajma Print 21 u Beogradu. Iz širokog portfolija proizvoda biće vam predstavljen potpuno novi koncept koji će vam omogućiti da vidite primenu HP Latex tehnologije na delu, odnosno da prođete kroz realizovane aplikacije napravljene na različitim materijalima. Na ovaj način Fortuna Digital želi da svojim posetiocima pruži potpuno drugačije iskustvo do sada i da naglasi sve ono što je moguće kroz tehnologiju i materijale, u čemu su zaista među najboljima na tržištu. Tehnologija štampe i sečenja, primena bele boje i štampa na tekstilu biće predstavljene kroz HP i Summa rešenja, a kada je reč o softveru, tu su brendovi Caldera i SAI. Primene na kojima će biti predstavljene aplikacije su štampa na tekstilu, kanvasi, podna grafika, tapete, folije za nameštaj i prozorska grafika, brendova Pongs, Neschen, Avery Dennison, Ahlstrom, Natura i drugi. Predstavnici kompanije Fortuna Digital će rado odgovoriti na sva vaša pitanja i pomoći vam da povećate efikasnost, kvalitet poslovanja i proširite svoj portfolio.

 • Igepa Cartacell

  Igepa Cartacell će ove godine na sajmu Print 21 u Beogradu predstaviti nove modele Roland mašina: • LEF2-200 sa BOFA filterom LEF2-200 je trenutno poslednja VersaUV LEF serija fletbed štampača. Nudi fantastične mogućnosti reprodukcije boje na velikom broju materijala, uključujući trodimenzionalne objekte do 100mm visine. Ovaj printer je vrlo jednostavan za rad. • LEC2-640 Najnoviji Rolandov R2R UV LED print and cut printer, sa mogućnošću ispisa na rigidne materijale određene debljine. Uz najnoviju Roland UV tehnologiju, ovaj printer ima mogućnost kvalitetnog ispisa na najbrži mogući način. Predstavnici kompanije Igepa Cartacell vas pozivaju da posetite njihov štand, a oni će vas uputiti kako da uz njihove printere povećate kvalitet svojeg poslovanja.

 • Konica Minolta

  Kompanija Konica Minolta, i pored značajno izmenjenih uslova poslovanja u prethodne dve godine, uspela je da zadrži stabilno poslovanje, da održi jednu od vodećih uloga na tržištu kada je u pitanju digitalna i industrijska štampa. Kao logičan nastavak aktivnosti na promociji digitalne štampe u prvom redu ali i drugih prodajnih programa iz veoma širokog portfolija, Konica Minolta će 10. i 11. marta u Beogradu biti Zlatni sponzor manifestacije „Print 21“ koju organizuje Print Magazin. Ove godine će na Sajmu predstaviti najnoviji uređaj za 2D i 3D parcijalno lakiranje – MGI Jetvarnish 3D One i novi AccurioPrint 4065, vrhunski sistem za digitalnu štampu. Pored ovih uređaja posetioci će imati prilike da se upoznaju i sa rešenjima iz drugih segmenata u kojima Konica Minolta ostvaruje značajne rezultate kao što su štampa nalepnica, lasersko graviranje, bigovanje, perforacija, Inkjet tabačna štampa, rešenja iz oblasti sigurnosti i mnoga druga. Za zadovoljstvom vas očekuju na svojem izložbenom prostoru da zajedno osmislite nove poduhvate u narednom periodu za koji veruju da će biti mnogo mirniji i omogućiti uspešnu saradnju na obostrano zadovoljstvo.

 • New Name

  New Name će na sajmu Print 21 prvi put u Evropi prikazati novi model Mutoh printera – XpertJet 1641SR Pro. Naslednik modela XPJ1641SR, pored nove generacije AccuFine glave, zahvaljujući novom “i-screen” algoritmu, još efikasnije rešava problem bendinga u štampi. VerteLith RIP softver ima integrisan Mutohov patentirani “Clear Tone Screening” koji omogućava fine gradijente i tonove boje kože u štampi. Brzina štampe je do dva puta veća u odnosu na prethodni model. Biće prikazana i dva modela Vulcan katera – flatbed kater FC-500VC i kater za sečenje iz tabaka SC-350. Verovatno najinteresantnija mašina na štandu će biti UV LED flatbed printer New Name Small One, koji se proizvodi u Srbiji. Projektujući printer i razvijajući kontrolni softver, imali smo u vidu sve nedostatke i nelogičnosti prisutne na malim UV LED printerima vodećih Japanskih proizvođača. Radna površina je 1000 x 600 mm, i može da štampa na predmetima visine do 300 mm. Boje imaju bezbednosne sertifikate za štampu na igračkama.

 • Oracal Polikarbonati

  Oracal Polikarbonati vas poziva da posetite njihov štand na sajmu Print 21, 10.-11.3.2022. gde će vam sa velikim zadovoljstvom predstaviti: FIBER laser za markiranje na metalu (JQ30W) Nagrađen specijalnim priznanjem od strane stručnog žirija sajma Grafima. To je laser koji ima i rotacioni dodatak, pa će posetiocima biti posebno atraktivno da između ostalog prisustvuju graviranju 24 olovke odjednom za nešto manje od jednog i po minuta. IECHO PK0705 flatbad kater sa radnom površinom 750x530 mm je Vaš najbolji izbor u sečenju štampanih materijala i katovanju. Ova mašina uključuje rad sa 4 alata i to: - 1 nožić za katovanje; - 1 nožić za sečenje kartona do 350gr. - 1 oscilatorni nožić za sečenje materijala do 6 mm. - točak za bigovanje. Pored toga ova mašina ima i CCD kameru koja omogućava izuzetnu tačnost u sečenju odštampanog materijala. UV printer GRANDO (GD6090UV) Industrijski UV štampač, 900x600 mm, sa Ricoh gen5i glavama, idealan za brzu i kvalitetnu štampu na ravnim i zakrivljenim površinama.. DTF printer za tekstil (štampa na termotransver filmu) Ne može se poreći da DTF (DirectToFilm) tehnologija štampe krupnim koracima ulazi u štamparsku industriju, zbog svojih prednosti poput: • Lakoća u radu (user friendly) • Nije potreban prethodni tretman tamnih podloga • Ekonomična cena • Brzina štampe • Kvalitet i trajnost otiska • Mogućnost izrade personalizovanih proizvoda. U poređenju sa tradicionalnim metodama štampe kao što su SITO i DTG, DTF štampači su cenovno povoljniji i postaju jedna od najpopularnijih tehnologija za štampu tekstila, a koja koristi posebne tekstilne boje za koje vam nisu potrebni skupi štampači i koja se uz pomoć stabilizatora za boje veoma lako aplicira, čak i na crnim majicama. Imaćete priliku da na licu mesta prisustvujete kompletnom procesu stvaranja gotovog proizvoda, od samog početka do njegovog kraja, i uverite se kako je to sa njihovom opremom brzo i lako.

 • Sitotehnika

  Sitotehnika ispred svoje ST grupacije pozdravlja ideju i priključuje se događaju koji će se održati 10-11.marta u Beogradu. Na štandu od 37m2 biće prikazan deo portfolia proizvoda koji Sitotehnika nudi kako za reklamnu grafiku tako i za promo materijal. Ponuđeni setup proizvoda će biti podešen za mali do srednji format grafičke opreme: najnoviji Mimaki UV štampač ravni UJF-3042MKIIe i uv štampač iz rolne UJV100-160, oba sa belom bojom i lakom, zatim Epson DTG/DTF štampač F2100 za štampu majica, uključujući štampač za sublimaciju Epson F6300. Tu će biti MacTac, 3M i Siser folije, kao i kompletna paleta materijala ST Medie će biti kombinovani sa pomenutim tehnologijama. ‘’Sajam Print 21 će nam dati potrebnu dinamiku za početak godine. Uzevši u obzir sam format događaja, koncipiranog za mali i srednji format grafičkih proizvoda, možemo reći da se Sitotehnika sa svojom ponudom potpuno uklapa u ovakav koncept”, rekao je Marko Marinković direktor kompletne grupacije.

 • Symbol

  Kompanija Symbol Group dugogodišnji je partner Print Magazina u svim aktivnostima i na dosad održanim eventima. Na ovogodišnjem sajmu Print 21 u Beogradu Symbol Group će posetiocima predstaviti seriju profesionalnih rešenja za digitalnu grafičku štampu, štampu tekstila i štampu promotivnih materijala. Pored digitalne, DTG i sito štampe, biće predstavljena i inovativna rešenja u DTF tehnologiji izrade preslikača. Osim opreme za štampu, biće prezentovana i najsavremenija doradna rešenja za pripremu, sečenje, sušenje, apliciranje i drugo. Symbol Group vas poziva da ih posetite u Beogradu na sajmu Print 21 kako bi se uverili u široki raspon njihove ponude.

 • Xpro

  Na prvom ovogodišnjem grafičkom događaju u regionu Print 21 učestvovaće kompanija Xpro iz Beograda, jedan od lidera u razvoju tržišta digitalne štampe u Srbiji i Crnoj Gori, koji je već dve decenije distributer i autorizovani servis provajder Xerox produkcionih grafičkih sistema. Na predstojećem sajmu Print 21 u Beogradu, Xerox će preko Xpro-a prikazati najnovija rešenja za profesionalnu grafičku upotrebu i digitalnu štampu, koja po svojim karakteristikama, mogućnostima nivou investicije, daju mogućnost da se ovaj rastući segment tržišta štampe maksimalno iskoristi. Na štandu Xpro-a biće prikazana Xerox PrimeLink C9065 Press, prvi profesionalni nivo grafičke mašine za tabačnu digitalnu štampu, koja daje maksimalne performanse i najviši kvalitet odmah u startu. Pravu upotrebnu vrednost Xerox PL C9065 obezbeđuje njena optimalna konstrukcija i najsavremenije tehnološke inovacije implementirane u ovu naizgled malu, ali mašinu velikih mogućnosti i to po pristupačnoj ceni. Ono što Xerox PL C9065 može da pruži i najzahtevnijim klijentima u grafičkoj industriji je svrstava u vodeću mašinu ove klase na tržištu. Xpro Beograd, postao je i ekskluzivni zastupnik i distributer za profesionalne prečišćivače vazduha, Eolis AirManager renomiranog francuskog proizvođača, kao novi segment svog poslovanja u borbi za čist i zdraviji vazduh svakog radnog okruženja.

Uz podršku