PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Prva štamparija u regionu dobila Fogra PSD sertifikat

Process Standard Digital (PSD) je naziv za standardizovane postupke za stvaranje digitalnih otisaka koje je razvila Fogra. To je opis industrijski orijentisanih i standardizovanih postupaka za stvaranje digitalnih otisaka. Korišćenjem Fogra PSD sertifikata, pružalac usluge (digitalna štamparija) može da dokaže svoj pristup proveri kvaliteta i celovito razumevanje digitalne štampe.

Nakon nekoliko meseci priprema, usavršavanja i vežbi, g. Srđan Štern, vlasnik Grafičkog studija 5do12 uspešno je položio sve Fogra testove i zadovoljio sve zahteve, pa je u januaru 2021. godine postao prvi vlasnik štamparije u Hrvatskoj i regionu sa Fogra PSD sertifikatom.

Kako bi dobila PSD sertifikat, štamparija mora kroz niz zahteva i zadataka da dokaže da je stručnjak u digitalnoj štampi. Neka od obaveznih znanja su upravljanje datotekama,  upravljanje bojama, kontrola otisaka i dr.  

Sa prodajne strane projekat je vodio g. Antonio Zadro, rukovodilac prodaje u kompaniji Grafik.net koji je vodio brigu o rokovima i celokupnoj dokumentaciji do finalizovanja projekta.
Sa stručne strane projekat je vodio ovlašćeni Fogra sertifikator g. Dean Tolp, koji je, kako ističe g. Štern, svojom edukacijskom sposobnošću i stručnošću dao značajan doprinos postizanju visokih rezultata pri dobijanju FOGRA PSD sertifikata.
Bilo je kažu i nekih neplaniranih situacija zbog korona virusa i potresa baš na sam dan polaganja zadnjeg ispita, ali je sve uspešno završeno sa voljom i na vreme.

Zašto sertifikovati kompaniju?

Kao glavni razlog za sertifikaciju g. Štern navodi želju za dodatnim unapređenjem kvaliteta proizvodnje. Sertifikacijom su to i dobili. U svojoj proizvodnji sada postižu konstantan kvalitet otiska na različitim vrstama papira.

„Fogra PSD sertifikacija nam na prvom mestu donosi sigurnost da će odštampani materijali biti unutar FOGRA standarda i što vernije reprodukovani. Svakako, kvalitet je uvek na prvom mestu i to je naša filozofija bez obzira o kom proizvodu je reč. Upravo dobijeni Fogra PSD sertifikat to i dokazuje i svakako će nam omogućiti da postignemo još konzistentniji kvalitet otiska. Klijentima takođe garantuje da će njihov odštampan proizvod biti isti sada, kao i ukoliko se štampa ponavlja za nekoliko meseci ili pak godinu dana”, prokomentarisao je g. Štern.

Fogra sertifikaciju u Hrvatskoj možete da uradite uz pomoć kompanije Grafik.net, ovlašćenog Fogra partnera.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content