PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Fortuna Digital grupa: kontinuirani regionalni rast i prepoznatljivost

Jedna od značajnijih poslovnih priča na prostoru regiona je ona o grupaciji Fortuna Digital. Ona je, naime, prošle godine proslavila 30 godina uspešnog poslovanja na tržištu srednje i istočne Evrope.

Svoje početke Fortuna Digital beleži 1990. godine, osnivanjem kompanije u Splitu, tada usmerene na rešenja za analognu štampu. Od 2006. godine transformiše se i okreće ka digitalnim tehnologijama. Bio je to ključni korak koji je Fortunu Digital izdvojio u odnosu na tadašnju ponudu na tržištu i doveo do današnjeg statusa. Danas su jedna od priznatijih grupacija u industriji digitalne štampe u regionu.

Široki format, 3D i tehnologija proizvodnje ambalaže

Ono što je značajna karakteristika Fortuna Digital Grupe jest da kupcima pruža celovito rešenje. Naime, na jednom mestu je dostupna renomirana tehnologija štampe širokog formata, 3D tehnologija i tehnologija za proizvodnju ambalaže. Tu je, naravno i aktivna servisna podrška i snabdevanje delovima i potrošnim materijalom.
Kada se sve navedeno može dobiti i pronaći kod jednog partnera, uz maksimalan kvalitet i efikasnost, kompanije dobijaju mogućnost da se fokusiraju na druge prioritete u svakodnevnom poslovanju.

Brendovi koje FD Grupa zastupa najbolje govore o ozbiljnosti.
Na primer, Latex tehnologija, Stitch i R serija proizvođača HP omogućuju brzu i kvalitetnu štampu na raznovrsnim pločastim i materijalima u rolni (baneri, tekstil, poster papir, backlit, nalepnice, canvas, tapete, vinil i dr.). Sve to uz primenu inovativnih boja na bazi vode, bez opasnih zagađivača vazduha uz otisak bez mirisa.
S druge strane, Massivit 3D štampači, koji svoju primenu pronalaze u brojnim industrijama, npr. Automobilskoj, u marketingu i oglašavanju takođee se nalaze u portfoliju  FD Grupe.

Iz bogate, široke ponude medija izdvajaju se brendovi Avery Dennison, Kämmerer, Politape, HP, DS Smith, Beelite, Natura, Neschen, Pongs, Stadur, Landor  i drugi. Uz navedeno pružaju i softversku podršku i savetovanje rešenjima Caldera, Esko i SAI. Sve to u svrhu kompletne usluge za jednu digitalnu štampariju,

Podrška viziji svojih poslovnih partnera

„Svesni koliko su održivo partnerstvo i servisna podrška važni, naša misija pri ulasku na svako od  tržišta je da, u saradnji s našim dobavljačima, pružimo najbolje lokalne servisne i logističke usluge našim klijentima. Siguran sam da ćemo kontinuiranim ulaganjem u naše kapacitete i zaposlene na nivou celog regiona napraviti ozbiljan iskorak i potvrditi jednu od važnijih uloga na tržištu“, ističe g. Vice Stanić, CEO Fortune Digital.

Fortuna Digital Grupa danas je prisutna u 11 zemalja sa 60 zaposlenih, 6 skladišta i 5 prodajnih poslovnica. Konkretno, FD Hrvatska (od 1990, sa sedištem u Splitu i poslovnicom u Zagrebu), FD Slovenija (od 2008, sa sedištem u Ljubljani), FD BIH (od 2008, sa sedištem u Sarajevu), FD Srbija (od 2011, sa sedištem u Beogradu, pokriva i tržište Crne Gore), FD Mađarska (od 2014, sa sedištem u Budimpešti). Zemlje koje još pokriva su Austrija, Kosovo, Rumunija, Češka i Slovačka.

Najnoviji oglasi
Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content