PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

U splitskoj kompaniji Haut instaliran prvi HP Latex 800W u regionu

Pre nepuna dva meseca kompanija HP je redstavila tržištu novu seriju HP Latex štampača širokog formata. Seriju čine četiri modela – HP Latex 700 i 800 i HP Latex 700W i 800W koji prvi put nude mogućnost bele boje u ovoj kategoriji uređaja. Kako ističu u kompaniji HP, reč je o najbeljoj beloj boji dostupnoj na tržištu koja vremenom ne požuti. Štamparijama omogućuje dobijanje jasnijih obrisa i dodavanje većeg kontrasta tamnijim ispisima.

Istraživanja pokazuju da pružaoci usluga štampe koji koriste latex tehnologiju sa belom bojom mogu da povećaju prosečne bruto marže i do 30 posto.

Potencijal štampača prepoznala je i kompanija Haut d.o.o. iz Splita u kojoj je nedavno instaliran HP Latex 800W, prvi u Hrvatskoj.  Kompanija Haut na tržištu posluje pod imenom svog brenda Croativno, a za kratki razgovor smo zamolili g. Roberta Bilića, vlasnika i direktora kompanije.

Zašto ste se odlučili na investiciju u štampač HP Latex 800W?

Ova serija je donela mnoge prednosti u odnosu na ranije serije, na primer 300 i 500. Tu su, pre svega, nove štamparske glave koje sadrže još više mlaznica. Time je povećana i brzina štampe zahvaljujući čemu se nivo produktivnosti povećava do 50 posto. Takođe, nije zanemarljiva ni činjenica da štamparske glave duže traju. Ono što nas je kao štampariju još privuklo su i niže temperature štampe i naravno mogućnost štampe belom bojom.  

Za koje poslove ste ga namenili?

Naša delatnost su vizualne komunikacije tako da se HP Latex 800W odlično uklapa u naš proizvodni program. Sa njim planiramo da radimo iste poslove kao i do sada. Pritom ćemo maksimalno iskoristiti mogućnost bele boje za štampu na neke specijalne materijale poput zlatnog canvasa, metalik folije i specijalne zidne tapete. 

Iako je štampač kod vas kratko prisutan, kakav je prvi utisak?

Štampač je kod nas stvarno kratko tako da se još uvek privikavamo, učimo, ispitujemo. Ali, ono što smo odmah videli je da se radi o zaista izuzetnom štampaču koji će nam omogućiti da se uhvatimo u koštac sa bilo kojim poslom. 

Inače, HP Latex 800W, koji je ujedno i najjači model iz serije, moguće je uživo videti u demo centru kompanije Fortuna Digital u Zagrebu.
Svoju demo prezentaciju dogovorite putem e-maila:
 [email protected] ili tel: 01/3877-500.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content