Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Industrija štampe u 2020. okreće se sigurnosti

Kada je reč o trendovima i kretanjima u industriji štampe u 2020. godini, veliki broj stručnjaka se slaže da danas kada digitalizacija nastavlja da transformiše toliko mnogo aspekata poslovanja, jedno pitanje se ponovo nameće kao neizbežno, a to je: da li je štampa i dalje potrebna? Kao i svake godine, odgovor je čvrsto da.

Uprkos trendu zelenijeg poslovanja, štampa je još uvek važan deo svakodnevnog radnog života, a ljudi i dalje radije čitaju sa papira nego sa ekrana. No, to ne znači da štampa ostaje onakva kakva je uvek bila. Nastavlja brzo da se razvija, u skladu sa trendovima kao što su pojačana sigurnost ili pristup usluzi u oblaku.

Sigurnost je relativno novi pojam koji se vezuje uz industriju štampe, no postaće sve važniji u godinama koje dolaze. To znači da će kompanije koje prodaju štampače i odgovarajući hardver morati da se pobrinu da njihovi proizvodi nude značajan stepen zaštite od hakovanja i drugih oblika neovlašćenog pristupa. U mnogim slučajevima to može značiti instalaciju određenog softvera. U tom slučaju će kompanije koje nude štampu kao uslugu morati da vode računa o tome da i njihove veze takođe moraju biti što sigurnije.

Ovo su neki od trendova za koje se očekuje da će biti dominantni u 2020:

  • pametni multi-funkcionalni štampači (MFP) postaće još pametniji – sigurnost će biti ključ svega
  • biće prisutna još snažnija kompetitivnost na tržištu
  • porašće uticaj ne-štamparskih tehnologija (npr. Windows Virtual Desktop)
  • sve veći zahtev za pristup podacima u upravljanju njima na daljinu (Print On The Go)
  • porast zahteva za održivim i eco-friendly štampanim rešenjima
  • upravljanje celokupnom infrastrukturom iz cloud-a
  • 3D štampa
  • dalji porast digitalizacije i personalizacije.  

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content