PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Izašao novogodišnji broj Print Magazina

Verujemo da je puno vas koji se svaki put u 12. mesecu zapitate gde je prošla još jedna godina!? Pitali smo se i kada smo pripremali poslednji ovogodišnji Print Magazin. U svakom slučaju, došli smo do kraja još jedne izazovne, ali ipak malo bolje godine!

Konica Minolta Hrvatska je ovom novogodišnjem broju Print Magazina dodala dozu prazničnog raspoloženja. Obogatila je naslovne stranice lakom i folijom na MGI JETvarnish 3D 9000L mašini. Hvala Konica Minolta Hrvatska!

Tema poslednjeg ovogodišnjeg broja posvećena je pakovanju i ekologiji. Pakovanju jer potražnja za njim stalno raste, bez obzira na vrstu materijala. Ekologija jer pakovanje nakon upotrebe zahteva adekvatno odlaganje. O ovoj temi razgovarali smo sa predstavnicima renomiranih kompanija i evropskih udruženja. Donosimo intervju sa direktorom Nemačkog udruženja za pakovanje, predstavnikom renomiranog bvdm-a i stručnjacima konsultantske kuće Sistemiq koja je posvećena uticaju ambalažnog otpada na životnu sredinu. Razgovarali smo i sa proizvođačima ambalažnog materijala, Sappi i Europapier, a razgovaramo i sa direktorom Paccor-a, renomiranog svetskog proizvođača plastične ambalaže. Svi se slažu da ambalaža ima neopravdan status „neprijatelja” životne sredine. Jednostavno rešenje se zove cirkularna ekonomija.

Od ostalih tema u ovom broju, većina je posvećena novim tehnologijama na tržištu, a kao i uvek donosimo priče domaćih i regionalnih štampara koji su svoj portfolio obogatili novim mašinama. Posetili smo ih zaista mnogo. Pišemo i o već dobro poznatoj tehnologiji – svestranim UV štampačima i na šta treba obratiti pažnju prilikom ulaganja.

Želimo vam da uživate u predstojećim praznicima čitajući novogodišnje izdanje Print Magazina, a možda i dobijete neke nove ideje!

Prošla izdanje možete da pročitate i onlajn.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content