PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kako da idemo u korak sa promenama?

Četvrta industrijska revolucija otvorila je novu eru, kako za sve tako i za profesionalnu štamparsku industriju. Uvodi se mnoštvo novih tehnologija koje štampu i doradu stavljaju na  jedan sasvim nov nivo.

Pre svega je potreban novi način razmišljanja, temeljna transformacija. Pritom, ta promena nije dobrovoljna, već je rezultat celokupne reorganizacije tržišta kojoj se sve kompanije, pa i štamparije, moraju prilagoditi. Zato štamparije treba da preduzmu prave mere kako bi digitalnu transformaciju iskoristile kao priliku da osbezbede dugoročno postojanje. To ne bi trebalo da bude preteško jer je štamparska industrija poznata kao jedna od vodećih industrija u prihvatanju novih tehnologija.

Ukoliko na vreme žele da uhvate korak sa promenama koje nameće tržište, grafičari moraju da osveste činjenicu da treba da prođu kroz ove značajne promene. Puno je onih koji su toga svesni, no puno je i onih koji misle da će i dalje moći po starom. Nažalost, neće.

U želji da domaćoj i regionalnoj grafičkoj industriji što više pokušamo da približimo izazove digitalne transformacije, ali i ponudimo rešenja, u Zagrebu u hotelu Antunović, 26. 10. 2021. organizujemo 2. konferenciju Print 4.0.

U nastavku donosimo pregled predavanja koja vas očekuju na konferenciji:
  • A dobro šta Vi više čekate s tom i4.0!?, Damir Ivan Konjevod, Hrvatski Centar Razvoja Industrije 4.0.
  • Živeti i raditi s ERP informacijskim sistemom – praktično iskustvo, Marko Morić, Profesor, Univerzitet Sjever
  • Izazovi automatizacije kod štampe velikih formata, Mike Horsten, Koszultant za grafičku industriju, Holandija
  • Radna snaga – kapital, a ne resurs ili trošak, Boris Blažinić, Profesor psihologije, sudski veštak za psihologiju, licencirani trener i konsultant
  • Digitalna transformacija proizvodnih procesa, Branko Mihorko, Sistrade – Software Consulting S.A., Portugal
  • Beyond CMYK rešenje za biti iznad, Admir Joldić, Xerox Office Slovenia
  • Cron CtP rešenja – priprema, štampa, dorada, Mirko Milosavljević, Prepress Print d.o.o., Beograd
  • Automatizacija u digitalnoj štampi iz tabaka, Geert Lenvain, Efi, Belgija
Najnoviji oglasi
Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content