PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Na Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu 3D štampačem odštampali čokoladu

Naučno-tehnološki park Novi Sad uspešno je testirao inovaciju koja je napravila iskorak spajajući tehnologiju i gastronomiju. Odštampali su čokoladu uz pomoć tehnologije 3D štampanja.
Zahvaljujući ovom nesvakidašnjem poduhvatu realizovan je projekat koji će omogućiti kreiranje jedinstvenih čokoladnih umetničkih dela.

Za razvijanje ove inovacije korišćena je najnovija oprema. 3D štampač opremljen dodatkom za 3D štampu sa čokoladom – WiiBoox Lucky Bot, novog startap patenta. Ova tehnologija omogućiće stvaranje personalizovanih čokoladnih kreacija koje do sada nisu bile moguće. Projekat je testiran sa globalnim liderom u proizvodnji visokokvalitetne čokolade i kakao proizvoda Barry Callebaut. Od njihove čokolade, kažu, dobili su zanimljive oblike, a od njihovih stručnjaka podršku, kao i priznanje koje daje dodatni značaj ovom inovativnom poduhvatu.

Iza ovog projekta stoji tim stručnjaka koji je neumorno radio na realizaciji ovog projekta. 3D štampač sa čokoladom postao je stvarnost, a čine ga: rukovodilac sektora za razvoj NTPNS Vladimir Todorović, profesor sa FTN-a Dejan Movrin i talentovani student mehatronike Mladen Milić.

Tokom jeseni NTP NS planira niz događaja i radionica gde će posetioci imati priliku da se upoznaju sa ovom fascinantnom tehnologijom i uživaju u jedinstvenim čokoladnim kreacijama.

Izvor: NTS NS

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content