PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Održivo i ekološki osvešćeno poslovanje uz HP Latex štampače

Svest o hitnoj potrebi da se poslovanje učini ekološki održivijim raste već neko vreme. HP je prepoznat kao jedan od najodrživijih korporacija na svetu, a njihova Latex tehnologija je iz temelja promenila ekološki profil banera, plakata, štampe na tekstilu, i drugih… Dovoljno je osvrnuti se oko sebe, u radnjama, tržnim centrima, na spoljnim signage oznakama i automobilima, da bi primetili da je digitalna štampa prisutna svuda oko nas. Vizija HP-a je da stvori tehnologiju koja poboljšava život svima, kreiraući proizvode koji pružaju end-to-end rešenja za štampu velikog formata koji je generalno bolji za štamparije i njihove zaposlene, za krajnje korisnike, kao i za životnu sredinu.

HP Latex tehnologija štampe korisnicima pruža vrhunske rezultate štampe na raznim materijalima, a korišćenje boja na vodenoj bazi eliminiše izloženost toksičnim materijalima. Za krajnje korisnike prednost Latex tehnologije je velika jer im otvara dodatne mogućnosti za poslovanje na mestima gde je važna štampa sa bojama koje nemaju miris i koje su sigurne za zdravlje, kao što su škole, bolnice i vrtići. HP Latex boje poseduju UL Ecologo i UL Greenguard Gold sertifikate, što je veoma važno jer sve više klijenata danas podržava održivo poslovanje i želi proizvode koji su u skladu sa njihovom poslovnom politikom. Takođe, veoma važna komponenta je mogućnost recikliranja korišćenog potrošnog materijala putem programa HP Planet Partners.

Kao odgovor na potrebu i rastuću potražnju za održivijim sistemima štampe velikih formata u digitalnoj štampi, HP je razvio HP Latex 700 i HP Latex 800 seriju štampača, koji prvi put nude i mogućnost  korišćenja bele boje u nadograđenoj seriji HP Latex 700W I HP Latex 800W. Ova serija će vam omogućiti da budete agilniji i da se uhvatite u koštac sa ambicioznim projektima i preuzmete poslove koji donose najveću vrednost.

Uz pomoć štampača HP Latex 700 i 800 serije možete:
  • povećati svoju posvećenost održivosti uz inovativne HP Lateks boje na bazi vode – bez opasnih zagađivača vazduha, uz štampu bez mirisa.
  • pobediti rokove sa pametnom i produktivnom štampom
  • upravljati procesom štampe bilo kad i bilo gde pomoću HP PrintOS aplikacije-Ubrzajte poslove pomoću pametne ploče!
  • proširiti svoj portfolio na aplikacije sa visokom maržom, čisto belom bojom i izabrati između širokog raspona primene na banerima, tekstilu, poster papiru, beklitu, nalepnicama, kanvasu, tapetama, vinilu…
Bela boja kao konkurentska prednost za poslove sa većim maržama

U štampi širokog formata upotreba bele boje pruža mogućnost postizanja većeg kontrasta kod obojenih ili tamnih materijala. Takođe, poboljšava prikaz boja kada se bela boja koristi kao baza na providnim materijalima. Korišćenje bele boje pomaže pružaocima štamparskih usluga da rade grafike sa velikim maržama. Na primer, prozorska grafika sa belom bojom može povećati profit i do 13%. Ali, marže nisu jedina prednost bele boje u štampi širokog formata.Primena bele boje u štampi širokog formata uključuje i primenu bele kod signage materijala za povećanje izražajnosti boje, kao i dodavanje pozadinskog sloja CYMK-u, npr. kod beklit proizvoda i transparentnih medija kako bi bili izražajniji, tj. kako bi boje bile živopisnije.

Belu boju kod štampača širokog formata, sa druge strane, prati reputacija da uzrokuje začepljenje mlaznica, obično zbog veličine čestica pigmenta koje su dosada bile veće u odnosu na ostale boje. Međutim, sa novom generacijom HP Latex štampača je sprečen u potpunosti ovaj potencijalni problem. Najnovije HP bele Latex boje imaju inovativnu tehnologiju upravljanja bojom zahvaljujući kojoj boja kontinuirano recirkuliše unutar sistema za isporuku boje i štamparske glave, sprečavajući začepljenje. Takođe, korišćenje HPThermal Inkjet glava omogućava korisniku uklanjanje glave za štampu kada se bela boja ne koristi.

HP u Srbiji predstavlja firma Fortuna Digital d.o.o. u Beogradu, a zajedno sa ostalim firmama u grupaciji su prisutni u 11 zemalja u regiji i time jedan od najznačajnijih predstavnika svetski renomiranih brendova u industriji digitalne štampe.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content