PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Packsize – do upakovanog proizvoda za samo nekoliko sekundi

U skladu sa rastućim trendom e-trgovine, za rešenje koje je na sajmu Fachpack održanom u septembru predstavila nemačka kompanija Packsize GmbH sigurno će se čuti. Kako nam je rekao Karsten Dikman, direktor marketinga za Evropu, mašina ima mogućnost da automatski prilagodi veličinu transportne kutije proizvodu koji se pakuje. Na ovaj način, podešavanjem veličine kutije, smanjuje se potrošnja kartona, a prostor štedi i maksimizira.

Mašinu je u potpunosti razvila kompanija Packsize. Može se konfigurisati tako da odgovara potrebama kupaca i može biti potpuno automatizovana. Prednosti ove tehnologije prepoznale su mnoge kompanije, među ostalima IKEA.

Tehnologija radi veoma jednostavno. Skener meri visinu, dužinu i širinu proizvoda. Ti se podaci automatski šalju mašini koja određuje najmanju moguću, a opet odgovarajuću veličinu kutije. Na sajmu su demonstrirali potpuno automatizovano rešenje koje inline dodaje i etiketu sa adresom isporuke.

Kako izgleda ceo proces možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content