Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Pantone dodaje 315 boja kako bi olakšao poslovanje modnim dizajnerima

Pantone je lansirao 315 novih boja kao deo redizajna za svoj asortiman mode, enterijera i boja za kuće. Obnovljena paleta obuhvata više od 70 novih nijansi plave i 50 novih nijansi ružičaste. Uvedena je zajedno s digitalnim proizvodnim paketom koji pomaže u pojednostavljivanju digitalnih i fizičkih tokova boja.

Koristeći unapređenu paletu boja, iz kompanije Pantone tvrde da će dizajneri i kompanije koje se bave proizvodnjom biti u mogućnosti da proizvedu predmete koji su idealni za tržišta mode, kućnog nameštaja, obuće, odeće, kozmetike i dodataka. „Boje koje danas utiču na dizajn evoluirale su kako bi bile odraz promene kulture socijalnog stanovišta, novih tehnoloških inovacija i globalnih trendova“, rekla je izvršna direktorka Instituta Pantone Color, Leatrice Eiseman.

„Uz mogućnost razumevanja uticaja boje na celokupnu potrošačku psihologiju, ovom novom kolekcijom privlačnih nijansi smo unapredili upotrebljivost naših modnih i boja za kuće i enterijer, omogućivši dizajnerskoj zajednici širok izbor boja.“ Izmene u Pantone paketu uključuju i novi izgled za jednostavniju upotrebu kako bi se dizajneri što lakše snašli u paleti od 2.625 različitih boja. Uvedene su takođe i nove tehnologije za poboljšanje procesa rada, kao što su spektralni podaci, za brzu izmenu i preciznu proizvodnju.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content