Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ponovo kreće online serijal „45 minuta o štampi“

Od iduće nedelje, kako smo i najavili pre letnje pauze, ponovo kreće  online serijal „45 minuta o štampi“ Print Magazina.

Za one koji ne znaju, reč je o serijalu koji je pokrenut zbog situacije izazvane prvim talasom korona virusa, usled koje su brojne branše pa tako i grafička, bile prisiljene da pronađu alternativne kanale komunikacije sa klijentima. Virtuelni svet i online komunikacija je ono čemu smo se okrenuli.

Zbog pandemije koja nam je od 3. do 6. meseca onemogućila održavanje sajmova i konferencija, Print Magazin je, želeći i dalje da ostane u kontaktu sa grafičarima i da im pruži zanimljive, korisne i aktuelne informacije i ukaže na trendove i kretanja, pokrenuo online serijal koji se emituje putem Print Magazin You Tube kanala.

U prvoj fazi emitovano je ukupno šest epizoda, a sve ih možete pogledati na našem You Tube kanalu.

Pozitivne povratne informacije i veliki broj pregleda, dodatni su nam podsticaj da nastavimo i dalje sa emisijama, no eventi uživo i dalje će nam biti visoko na listi prioriteta pa ćemo i sa njima nastaviti, naravno u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Prvu epizodu u jesenjoj šemi, koja je po rasporedu u sredu, 28. 10, posvetili smo digitalnoj štampi SRA3 formata. Očekuju vas zanimljivi razgovori sa predstavnicima kompanija Konica Minolta, Xerox i Kyocera Europe kao i sa vlasnicima kompanija Macan i Grafoprojekt.

Brošure, letci, katalozi, časopisi, knjige samo su neki od proizvoda koji se danas sve više rade digitalno, pre svega zbog malih tiraža, stoga su laserska, a sve više i ink jet tehnologija u tom segmentu postale ozbiljna pretnja ofsetu. Ipak, osim u tiražu i brzini štampe, i u pogledu kvaliteta štampe, ozbiljno su se približile ofsetu. O tome u kom smeru će ići dalji razvoj, koje su prednosti digitalnih tehnologija, kakvu ulogu u svemu ima dorada – ne propustite da saznate u novoj epizodi!

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content