PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Prelazak promotivne industrije sa kvantiteta na kvalitet

Hiljade manjih štamparija u regionu značajno uvećavaju prihode štampanjem promotivnih proizvoda u poslednjem kvartalu godine. Za neke štamparije to predstavlja veliku dodatnu vrednost, dok je mnogima osnovna delatnost. Većina je fokusirana na kupovinu gotovih (uglavnom kineskih) promotivnih proizvoda i nanošenje štampe za klijenta. Međutim, sve više domaćih proizvođača okreće se sopstvenoj proizvodnji ili kreira poklon setove koji se sastoje od domaćih prehrambenih proizvoda, kozmetike domaćih proizvođača, predmeta od drveta, metala, tkanine…

Ekologija – glavni trend u promotivnoj industriji

Najvažniji trend u korporativnom darivanju je ekologija. Kompanije su shvatile da je vreme poklanjanja jeftine kineske plastike iza nas. Lokalni proizvodi sa logom organske proizvodnje glavni su hit evropskih sajmova promotivne industrije.
Vino, alkoholna pića iz malih lokalnih destilerija, med i sve varijante i podvarijante ovog proizvoda, suhomesnati proizvodi, čokolade, slatkiši, domaći čajevi… i sve to upakovano u ambalažu koja ima naknadnu upotrebnu vrednost – korpe, karton, drvene ili metalne ukrasne kutije.

Mnoge lokalne štamparije, kao i direktni proizvođači, uočili su ove trendove i pripremaju specijalne poklon kutije i kataloge poslovnih proizvoda lokalnih proizvođača za sezonu darivanja.
Kraj godine je vrhunac poslovnog darivanja, a svi akteri ove branše, umesto zasluženog odmora, kreću sa kupovinom za narednu godinu.

Kako biste se vi, poslovni partneri ili krajnji korisnici, na vreme pripremili za sezonu darivanja, ne propustite treće po redu, a drugo zagrebačko izdanje sajma PromoDays.
Sajam PromoDays održaće se 11. i 12. septembra u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Okupiće, kao i prva dva puta, renomirane regionalne i evropske dobavljače i proizvođače promotivnih proizvoda, poslovnih poklona, suvenira i tekstila.

Pored tradicionalnih i poznatih promo proizvoda kao što su majice koje imaju status jednog od najpoželjnijih promo proizvoda, šolje, rokovnici, kišobrani, olovke, upaljači, usb štapovi, torbe, kalendari, torbe, kutije … čeka vas veliki broj različitih, inovativnih rešenja.

Ulaz na sajam je besplatan, potrebno je samo da se prijavite.
Ukoliko ste zainteresovani za izlaganje, kontaktirajte nas, naći ćemo mesto – [email protected]

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content