Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Premijera serije UV flatbed štampača – Canon Arizona 2300

Nastavljajući svoju bogatu tradiciju štampe na pločastim materijalima, Canon je predstavio novu Arizona 2300 seriju UV flatbed štampača za tržište štampe velikog formata kojom želi da pomogne korisnicima da ubrzaju proizvodnju, poboljšaju operativnu efikasnost i otvore nove mogućnosti kroz nove primene.

Nova serija nudi različite kanale za boju (40, 60 i 80) za razne primene, među kojima su tri kompaktna modela GTF sa prostorom za ploče dimenzija 1,25 m x 2,5 m i tri velika modela XTF sa prostorom za ploče dimenzija 2,5 m x 3,08 m.

Nova serija se temelji na tehnologiji Arizona FLOW – tehnici usisavanja vazdušne struje koja kombinuje raspored stola sa više početnih pozicija, bez zona, i sa pneumatskim registracijskim pinovima. Rezultat je 20% veća produktivnost jer operater više ne mora da pokriva sto ili da lepljivom trakom pričvršćuje medij za štampu. Takođe, moguća je brža promena poslova, kraće vreme postavljanja i lak prelaz s jednog na drugi posao.

Automatizovani sistem održavanja nudi lako održavanje štamparskih glava i smanjuje vreme izvan pogona tako što su dizne u štamparskoj glavi u sekundi ponovo funkcionalne, uključujući i one za bele boje, koje se obično teško održavaju. Takođe, nova serija Arizona 2300 nudi mogućnost trenutnog pokretanja LED-UV sušenja kroz svoj sistem, omogućujući bržu isporuku hitnih narudžbi.

Osim serije Arizona 2300, Canon predstavlja i verziju 2.1 aplikacije Arizona Xpert zahvaljujući kojoj štampač pamti „podešavanja“ za sledeći put kad ćete hteti da štampate slične proizvode, što štedi vreme za pripremu i automatizuje proizvodni proces. Sa novim karakteristikama i „snimljenim podešavanjima “ za dodatno povećanje produktivnosti, softverska aplikacija može da odštampa inteligentne konture medija za štampu na stolu radi savršenog podešavanja bez lepljenja trakom ili pokrivanja.

Zahvaljujući trenutnom uključivanju i LED-UV lampama, Serija Arizona 2300 donosi i do 40% manju potrošnju energije. Nova serija nudi i manju potrošnju boje, uz prosečnu potrošnju manju od 8 ml/m².

Zahvaljujući visokom načinu štampanja, kompenzacijom pozicioniranja piksela, naprednim praćenjem i nagrađivanom trećom generacijom tehnologije štamparskih glava VariaDot, postiže se vrhunski kvalitet štampe na raznim medijima. Takođe, u cilju postizanja optimalne konfiguracije moguće je dodati još kanala za boju (četiri, šest, pa čak do osam), uključujući najsvetliji komplet belih boja i kristalno čist sjajni lak.

Mogućnost štampe na medije u rolni omogućava istraživanje na širokom rasponu medija u rolni, uključujući i tanke medije osetljive na toplinu širine do 220 cm.

Želite li da dodate novu dimenziju onome što radite? Serija Arizona 2300 može da se opremi Canon softverom za štampu sa teksturom, Touchstone, koji omogućava primene u dizajnu enterijera poput tapeta i ploča za nameštaj i funkcionalne primene.

Serija Arizona 2300 je već komercijalno dostupna i na evropskom tržištu!

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content