PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Štampa tekstila i odeće niša o kojoj treba razmisliti

Pre početka pandemije štampa tekstila, pokazuju istraživanja, bila je jedna od stvari o kojoj je dosta štamaprija razmišljalo. Štampa zastava, banera, soft signage? Možda uređenje enterijera ill direktna štampa na majice, štampa sportske odeće? Mali tiraži vezani za modni dizajn?

No, problem je u tome što se, kažu stručnjaci, kada svi štampači rade punim kapacitetom i knjige narudžbi su pune, želja za preusmeravanjem poslovanja u novom pravcu previše lako odbacuje.

Međutim, brze promene u komercijalnoj štampi kojima svedočimo sve više utiču na to da se na diversifikaciju poslovanja u nove sektore gleda manje kao na mogućnost za buduće razmišljanje, a više kao na potrebu za hitnom akcijom.

Dakle, koja su to tržišta s realnim izgledima o kojima bi trebalo razmisliti? Trendovi pokazuju da kako se sve više krećemo prema „normalnijoj budućnosti“ štampa tekstila i odeće doživljava pravi procvat.

Jedan od razloga je i to što se brendovi sve više klone plastike u korist proizvoda na bazi tekstila. Time poboljšavaju svoju sliku vezanu za ekološka pitanja. Tekstil je planeti puno prihvatljiviji od plastike zbog čega je potražnja za štampanim tekstilnim proizvodima u porastu.

Potražnja za personalizacijom takođe nastavlja da raste, a tekstilni štampači su ti s kojima relativno brzo i povoljno možete krenuti u akciju. Povraćaj ulaganja za ove mašine je prilično brz, što takođe znatno olakšava ceo prelaz i ulazak na ovo tržište.

Asortiman proizvoda na tržištu tekstila s kojima možete osvojiti kupce zaista je veliki.. Bilo da se radi o modnim proizvodima poput majica ili hood-ica, ukrasa u enterijeru poput zavesa ili jastuka ili o spoljnim aplikacijama poput zastava i natpisa… Tekstil se zaista može naći u mnogim divnim oblicima.

Budućnost je, dakle, prepuna mogućnosti za štampu tekstila. Ako to već niste učinili, ne bi bilo loše da istražite mogućnosti u ovoj definitivno profitabilnoj niši.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content