PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Ulaganjem u HP Latex tehnologiju ostavite konkurenciju iza sebe

Kako biti ispred konkurencije u svetu digitalne štampe velikog formata? Ulaganjem u novu, inovativnu tehnologiju “pametnog” načina štampe sa revolucionarnom HP Latex R serijom, ostavićete konkurenciju iza sebe.
Renomirani HP hibridi R serije korisnicima nude poznatu i u svetu uveliko prihvaćenu HP Latex tehnologiju štampe na materijalima iz rolne i pločastim materijalima kao što su PVC, PS, PP, PMMA, kao i aluminijum, drvo, staklo i mnogi drugi.

Eko prihvatljive tehnologije

Kao odgovor na rastuću potražnju za ekološki prihvatljivijim tehnikama štampe velikog formata nastala je HP Latex R serija mašina koje eliminišu izloženost toksičnim svojstvima materijala. Treba naglasiti da su HP Latex boje, boje na vodenoj bazi, bezopasne po zdravlje i kao takve su usklađene sa visokim ekološkim standardima i pogodne za primenu u zatvorenim prostorima kao što su škole, bolnice, vrtići, i dr.
HP Latex boje poseduju UL Ecologo i UL GreenGuard Gold sertifikate, što je sve češće i uslov koji se navodi u upitima. HP kao jedan od globalnih lidera u ovoj industriji želi da bude ne samo deo toga, već i jedan od predvodnika tog “zelenog talasa”.  Sva štampa, uključujući kertridže sa bojom, glave za štampu i setove zaodržavanje mašina moguće je reciklirati putem programa HP Planet Partners.

Otvaranje novih mogućnosti

Za krajnje korisnike prednost Latex tehnologije je velika jer im otvara nova tržišta i mogućnosti štampe na materijalima koje do sada nisu imali u svojoj ponudi, sa novim i poboljšanim performansama koje nudi štampa bele boje.
Reč je o beloj koja odlično pokriva providne i obojene površine i ne žuti vremenom.

Trenutni portfolio HP Latex R serije uključuje tri modela:

  • HP Latex R1000
  • HP Latex R1000 Plus
  • HP Latex R2000 Plus.

HP u Srbiji predstavlja firma Fortuna Digital sa sedištem u Beogradu. Zajedno s ostalim firmama u grupaciji prisutni su u 11 zemalja u regionu i samim tim jedan od najznačajnijih predstavnika svetski renomiranih brendova u industriji digitalne štampe.

Kompanija Poliplan 1to1 – zadovoljan korisnik HP Latex tehnologije

Ko može bolje da pruži uvid u sve prednosti HP Latex tehnolgije od dugogodišnjeg zadovoljnog korisnika. Jedan od njih je i kompanija Poliplan 1to1 iz Beograda koja je nedavno investirala u novi HP Latex 800W štampač. Posetili smo ih kako bi čuli njihovu priču i iskustva.

Kako nam je rekao gospodin Aleksandar Racić, izvršni direktor, HP Latex 800W nije njihov prvi susret sa HP Latex tehnologijom. Ranije su radili na modelu HP Latex 330, maloj, ali pouzdanoj mašini pa im je Latex tehnologija poznata. No, ističe kako je u pogledu mogućnosti ne mogu porediti sa novim modelom, između ostalog i zbog bele boje.

Koje su prednosti štampe belom bojom u odnosu na prethodni model koji ste koristili bez bele boje?

Značajno je skraćeno vreme izrade nekih stvari koje zahtevaju belu boju, a koje su se ranije radile iz više folija. Samim tim i troškovi proizvodnje su smanjeni.

Šta biste još izdvojili kao najznačajnije prednosti ove mašine­­?

Pored brzine rada, posebno želimo da istaknemo automatski sistem za održavanje bele boje. Na svaka četiri sata se izvršava recirkulacija celog sistema bele boje i na taj način se sprečava taloženje pigmenta i ne postoji problem zapušavanja i sušenja boje. Ovaj proces ne troši belu boju jer je sistem recirkulacije zatvoren i boja ne ide u otpadnu kantu, kao kod drugih štampača, već nazad u tank.

HP Latex tehnologija sa bojama na vodenoj bazi prati visoke eko  standarde. U kojoj meri vaši klijenti insistiraju na proizvodima koji su bezbedni za okolinu?

Eko karakteristike su veliki plus. Danas sve više kompanija, pogotovo velikih, zahtevaju isporuku proizvoda rađenih sa eco friendly materijalima i bojama.

Mašinu je isporučila i instalirala firma Fortuna Digital sa kojom već dugo sarađujete. Kako je prošla instalacija i kako ocenjujete dosadašnju saradn

Instalacija je prošla jako dobro, bez ikakavih poteškoća, stručno i brzo. Saradnja sa Fortunom Digital je oduvek bila jako dobra i profesionalna. Servisna podrška nam je uvek dostupna. U skladu sa mogućnostima, kad je to bilo potrebno, izlazili su nam u susret oko rešavanja bilo kakvih neodumica i eventualnih problema.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content