PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Zünd CONNECT – automatski nadzor proizvodnje

Kompanija Zünd je renomirani švajcarski proizvođač digitalnih sistema za rezanje. Nedavno su tržištu predstavili modularni softverski alat Zünd CONNECT.

Reč je o alatu koji tokom procesa rezanja vrlo jednostavno identifikuje oblasti sa najvećim potencijalom za optimizaciju i poboljšanja. Poznato je naime da su visoka raspoloživost mašine i produktivnost bitni za isplativo rezanje i doradu.
Koristeći Zünd CONNECT korisnik može vidjeti kada, i što je još važnije, zašto dolazi do zastoja u radu mašine, koliko se vremena troši na podešavanje i da u bilo koje doba dana omogući korisniku pristup podacima o performansama rezača i njegovoj raspoloživosti.

Sistem beleži nivoe produktivnosti tokom unapred definisanog termina koristeći Zünd Cut Center – ZCC (verzija 3.4 ili novija) kao izvor podataka. Da bi se unapredila efikasnost potrebno je prepoznati i otkriti potencijalna područja poboljšanja. Taj potencijal prvenstveno leži u tehnologiji, ali i u načinu na koji se koristi. Zünd Connect sastoji se od više nadzornih ploča sa posebnim mogućnostima za procenu podataka

Zünd CONNECT dostupan je u verziji MONITOR ili ANALYZER.
MONITOR predstavlja grafički prikaz ukupne efikasnosti opreme i dostupan je svim korisnicima ZCC-a gratis.
ANALYZER s druge strane omogućava naknadnu analizu i utvrđivanje gubitaka u produktivnosti koristeći pri tome posebne alate poput Preglednika, Popisa poslova, Detekcije gubitaka, Statistike gubitaka, a sve kako bi korisnik mogao na pravi način da oceni proizvodni proces i uvede poboljšanja.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte GrafikNet, ovlašćenog distributera Zünd rezača!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content