PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Sajam Print 21 ispunio sva očekivanja

Sajam grafičkih tehnologija Print 21 održan je, u organizaciji časopisa Print Magazin, 15. i 16. 9. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Organizacijsku potporu kao Zlatni partner sajmu dala je tvrtka Konica Minolta, a njegovu organizaciju podržalo je i Udruženje grafičko-prerađivačke industrije Hrvatske Gospodarske Komore.

Sajam Print 21 prvo je događanje i okupljanje grafičke branše nakon otvaranja tržišta poslije lockdowna, zbog čega je izazvao iznimno veliko zanimanje, kako izlagača tako i posjetitelja koji su komentirali da je sajam iznad svih očekivanja. Dokaz je to da su usko-specijalizirani sajmovi s ciljanom publikom prijeko potrebni grafičkoj branši kojoj ništa ne može zamijeniti B2B kontakt uživo, posebice nakon svih poteškoća koje je svima, pa tako i grafičarima, donio koronavirus.

Naglasila je to u uvodnom obraćanju i gospođa Branka Domazet, predsjednica Uprave Konica Minolta – Poslovna rješenja d.o.o., rekavši kako je Konica Minolta prepoznala sajam kao izvanrednu priliku za dodatnu, bolju, ali i krucijalnu promociju s obzirom na posljedice koje je lockdown ostavio na gospodarstvo. „Važno je osvijestiti potrebu o nužnosti ulaganja u nove tehnologije koje će otvoriti neke nove prilike te pomoći krenuti u smjeru rasta i oporavka“, istaknula je gđa Domazet.

S obzirom da posljednjih šest mjeseci proizvođači tehnologija nisu imali priliku predstaviti svoju ponudu i novitete široj publici, sajam Print 21 mnogi su iskoristili kao priliku da to učine. Svoju ponudu predstavile su tvrtke (poredane po abecednom redu): Black Line, Kopitehna (Canon), Dipa, DIT (Epson), Eurocop, Grafko Caspar, Ibis Alpha, Klio, Konica Minolta, Macan tiskara, Microline/Novel centar (OKI), Nanodiy, Og Grafika, Pako, Pozor, Reply Tool, Sistrade, Tepede, Toscana Systems, Zona Tri i Xagent (Xerox).

Na ukupno 21 izlagačkom prostoru mogla su se vidjeti uistinu raznolika rješenja od digitalnih produkcijskih pisača, preko latex i UV pisača i rezača, DTG pisača, rješenja za ispis na majice i drugi tekstil, pa sve do softverskih ERP sustava.  

U sklopu sajma održano je Wrap star natjecanje u obljepljivanju  vozila. Osam vrhunskih wrapera publici je uz klasično obljepljivanje pokazalo i kako se radi promjena boje vozila. Printabilnu foliju brenda Arlon za potrebe natjecanja osigurala je tvrtka Tepede, dok je sponzor folije za wrap bila tvrtka Teckwrap. Tisak folije odrađen je na Mutoh pisačima koje na tržištu distribuira tvrtka Tepede. Pobjednik Wrap natjecanja bio je gosp. Neven Jurjević iz tvrtke Zara Public iz Zadra koji je osvojio vrijedne nagrade Print Magazina te tvrtki Black Line i Tepede.

Tijekom dva dana sajma bio je organiziran i kratki stručno edukacijski program. Prvi dan bio je posvećen budućnosti sign industrije uz predavanja gosp. Patricka Wasovicza iz tvrtke OKI Europe, gosp. Bože Radana iz tvrtke Velum Nautica te gosp. Josipa Posavca iz tvrtke Formartis.

Drugi dan govorilo se o ambalaži, a predavanja su održali gosp. Marko Gjeldum iz HGK, prof. Božo Smoljan sa Sveučilišta Sjever, gosp. Branko Mihorko iz tvrtke Sistrade te gosp. Marko Kadija iz tvrtke Konica Minolta.    

Sajamska ponuda uz raznolik program, koji je uključivao radionice Tvornicu svjetlećih reklama, napravljenu u suradnji s tvrtkom Pako, te Tvornicu majica, napravljenu u suradnji s tvrtkama Terramedia, Masaprint, Keyo, Dipa i Nanodiy koja je pružila priliku upoznati se s aktualnim tehnologijama i rješenjima. Pritom ne smijemo zaboraviti niti toliko važno druženje s kolegama iz struke, uz naravno pridržavanje svih epidemioloških mjera, jer iz razgovora najčešće izlaze najbolje ideje!

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content