Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Sajam Print21 ispunio i nadmašio sva očekivanja

„Ne samo da je ispunio očekivanja, nego ih je daleko, daleko nadmašio“, rečenica je kojom su sajam Print21 najčešće opisivali i izlagači i posjetitelji.

Naime, prošli je tjedan na Zagrebačkom Velesajmu završio još jedan i više nego uspješan sajam Print21. Sajam je to koji je posvećen predstavljanju, prije svega, digitalnih tiskarskih tehnologija, od malih do velikih formata.  
Ovogodišnje izdanje sajma bilo je dosad najveće, i po broju izlagača, ali i po broju posjetitelja. Svoju ponudu predstavilo je čak 26 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

To su: Azonprinter, Black Line, Microline/Ceh, Cron, Dacco / Eltron Plus, Dipa, DIT, Elektroterm, Eurocop, Europapier, Graphic Center, Igepa Pako, Ino Žiri, Klio, Konica Minolta, Manus Dei, Nanodiy, Oganj, Radin, STH, Tepede, Toscana Systems, Trgo Fortuna, Tuplex, Witpac i Zinam.

Rješenja i aplikacije koje su predstavili jasno pokazuju da digitalna tiskarska tehnologija još uvijek ima štošta za pokazati. Potvrdila se i teza koja već nekoliko godina kruži branšom da će u budućnosti sve što može biti napravljeno digitalno, biti digitalno.  

Digitalni produkcijski pisači, DTG i DTF rješenja uz prateću opremu, UV flatbad pisači, digitalna doradna rješenja, rješenja za tisak etiketa – industrijska i entry level, hibridna sitotiskarska rješenja, pisači za tisak fotografija, laserske graverke, softverski ERP sustavi…samo su neka od pokazanih rješenja.
Ako je suditi po gužvama na štandovima, interesa je bilo za sve. No, kada bi morali izdvojiti, po onome što su nam rekli izlagači, veliki interes bio je za DTG/DTF tehnologiju te rješenja za digitalnu doradu. Neka od njih upravo su na sajmu imala premijerno predstavljanje.

Print21 u Zagrebu posjetiteljima je donio i široki raspon materijala, od folija različitih proizvođača i namjena, uključujući one za wrap vozila, ali i sve tražnije za uređenje interijera, preko papira pa sve do pločastih materijala.

Grafička branša ne može bez sajmova

Sajam Print21 pokazao je da su sajmovi itekako potrebni grafičkoj industriji, posebice usko specijalizirani, lokalni/regionalni sajmovi što najbolje pokazuje i više od 1200 posjetitelja iz cijele regije, ali i Europe. Među posjetiteljima našli su se i učenici i studenti grafičkih škola iz Banja Luke, Radovljice i Osijeka. Budući kolege imale su zaista jedinstvenu priliku vidjeti niz tehnologija na jednom mjestu.

Sajam je donio i zanimljiv edukacijski kutak. Ovaj put malo drugačiji. Naime, u coffee corneru razgovarali smo o DTG i DTF tehnologiji, tisku etiketa, važnosti implementacije ERP sustava i digitalnoj doradi.

Organizacijsku potporu kao Zlatni partner sajmu je, kao i 2020. godine, dala tvrtka Konica Minolta. Prisutne je na otvorenju pozdravio gosp. Bojan Zupančič, Production Printing Sales Manager za Adria regiju u tvrtki Konica Minolta. Kako je istaknuo, pozitivna iskustva nakon sajma 2020. bilo su dovoljna da i ove godine podrže sajam.

Sve u svemu, bila su to dva bogata i zaposlena dana koja su sajam Print21 definitivno svrstala među prave regionalne grafičke sajmove.
Detaljniji izvještaj slijedi u idućem, redovnom broju Print Magazina. Očekujte ubrzo i fotogaleriju na našoj web stranici kao i video na YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content