Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Potrošački trendovi utječu na porast ambalaže za e-trgovine

Specijalist za globalne uvide u industriju, Smithers, objavio je dva nova izvješća, ažurirajući svoja predviđanja za industriju ambalaže u bližoj budućnosti, ali i tijekom sljedećeg desetljeća.

Istraživanje Budućnost ambalaže za e-trgovine do 2025. otkrilo je da će potrošnja ambalaže za e-trgovinu u 2020. godini porasti oko 40% u odnosu na 2019. Točnije, globalna vrijednost ambalaže za e-trgovinu doseći će 51,7 milijardi dolara u 2020., jer su lockdown i zatvaranje trgovina povezani s Covidom gurnuli više potrošača u online kupovinu. Istaživanje je pokazalo povećanje od 14 milijardi dolara u odnosu na 33,7 milijardi dolara tržišne vrijednosti u 2019. godini.

S obzirom da se navike potrošača mijenjaju, poslovni se modeli prilagođavaju i sve više trgovaca zatvara fizičke trgovine, potražnja za ambalažom za e-trgovinu nastavit će rasti do 2025. godine po godišnjoj stopi od 17%. Ovo će tržište do 2025. godine dosegnuti vrijednost od 113,5 milijardi USD, što je više od 10% ukupnog tržišta ambalaže u svijetu.

Na ukupnom svjetskom tržištu ambalaže, drugo novo Smithers izvješće, Budućnost ambalaže: Dugoročne strateške prognoze do 2030. godine, ocjenjuje utjecaj 30 trendova na industriju ambalaže tijekom novog desetljeća. Glavna brojka pokazuje da će, dok ukupna tržišna vrijednost ambalaže u 2020. godini iznosi 859,9 milijardi dolara, to porasti na 1,13 milijarde dolara tijekom sljedećeg desetljeća.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content