PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Potrošački trendovi utječu na porast ambalaže za e-trgovine

Specijalist za globalne uvide u industriju, Smithers, objavio je dva nova izvješća, ažurirajući svoja predviđanja za industriju ambalaže u bližoj budućnosti, ali i tijekom sljedećeg desetljeća.

Istraživanje Budućnost ambalaže za e-trgovine do 2025. otkrilo je da će potrošnja ambalaže za e-trgovinu u 2020. godini porasti oko 40% u odnosu na 2019. Točnije, globalna vrijednost ambalaže za e-trgovinu doseći će 51,7 milijardi dolara u 2020., jer su lockdown i zatvaranje trgovina povezani s Covidom gurnuli više potrošača u online kupovinu. Istaživanje je pokazalo povećanje od 14 milijardi dolara u odnosu na 33,7 milijardi dolara tržišne vrijednosti u 2019. godini.

S obzirom da se navike potrošača mijenjaju, poslovni se modeli prilagođavaju i sve više trgovaca zatvara fizičke trgovine, potražnja za ambalažom za e-trgovinu nastavit će rasti do 2025. godine po godišnjoj stopi od 17%. Ovo će tržište do 2025. godine dosegnuti vrijednost od 113,5 milijardi USD, što je više od 10% ukupnog tržišta ambalaže u svijetu.

Na ukupnom svjetskom tržištu ambalaže, drugo novo Smithers izvješće, Budućnost ambalaže: Dugoročne strateške prognoze do 2030. godine, ocjenjuje utjecaj 30 trendova na industriju ambalaže tijekom novog desetljeća. Glavna brojka pokazuje da će, dok ukupna tržišna vrijednost ambalaže u 2020. godini iznosi 859,9 milijardi dolara, to porasti na 1,13 milijarde dolara tijekom sljedećeg desetljeća.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content