Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Potrošački trendovi utiču na porast ambalaže za e-trgovine

Stručnjak za globalne uvide u industriju, Smithers, objavio je dva nova izveštaja, ažurirajući svoja predviđanja za industriju ambalaže u bližoj budućnosti, ali i tokom sledeće decenije.

Istraživanje Budućnost ambalaže za e-trgovine do 2025. otkrilo je da će potrošnja ambalaže za e-trgovinu u 2020. godini porasti oko 40% u odnosu na 2019. Tačnije, globalna vrednost ambalaže za e-trgovinu će dostići  51,7 milijardi dolara u 2020, jer su lockdown i zatvaranje trgovina zbog Covid-a gurnuli potrošače u online kupovinu. Istraživanje je pokazalo povećanje od 14 milijardi dolara u odnosu na 33,7 milijardi dolara tržišne vrednosti u 2019. godini.

S obzirom da se navike potrošača menjaju, poslovni modeli se prilagođavaju i sve više trgovaca zatvara fizičke trgovine, potražnja za ambalažom za e-trgovinu nastaviće da raste do 2025. godine po godišnjoj stopi od 17%. Ovo tržište će do 2025. godine dostići vrednost od 113,5 milijardi USD, što je više od 10% ukupnog tržišta ambalaže u svetu.

Na ukupnom svetskom tržištu ambalaže, drugi novi Smithers izveštaj, Budućnost ambalaže: Dugoročne strateške prognoze do 2030. godine, ocenjuje uticaj 30 trendova na industriju ambalaže tokom nove decenije. Dok ukupna tržišna vrednost ambalaže u 2020. godini iznosi 859,9 milijardi dolara, glavna brojka pokazuje da će tokom naredne decenije, to porasti na 1,13 milijarde dolara.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content