PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Solopress – lideri u ink jet tehnologiji iz role

Solopress je kupio prvi na svijetu inkjet HP PageWide T250 HD pisač iz role i upotrebljavat će ga za komercijalne aplikacije za ispis.

Stroj je već instaliran u tvrtki Southend u konfiguraciji T240 i nadograđen je na T250 specifikacije s novim glavama ispisa i sjajnim tintama. Radi brzinom od 76m do 152m u minuti, ima ink jet glave koje rade kvalitetom od 2,400dpi-a i podržava težine papira od 40 do 250g. Maksimalna širina koju stroj podržava je 558mm, a može ispisivati na standardne ofsetne materijale.

“Jedna od zanimljivosti je da već spajamo poslove, što pisač obrađuje sam, jer se poslovi ne trebaju kreirati odvojeno za pojedine tipove materijala“, komentirao je glavni menadžer tvrtke Simon Cooper. “Mi samo trebamo učitati 9-metarsku rolu određenog medija i postaviti je na ispis bez zastoja. Odmah nakon ispisa posao ide u završnu obradu. Narudžbe idu u sustav, a redovi čekanja ostaju u stroju. “

Solopress je do sada ispisivao na UPM Fine materijale, ali asortiman papira će se s ovim proširiti nakon nadogradnje. Ova investicija uključuje i brzi Hunkeler Generation 8, finišer s rolom, rezanjem i slaganjem. “Očekujemo veliko smanjenje otpada i ogromnu učinkovitost”, dodao je.

Kazao je kako ink jet tehnologiju promatra već najmanje deset godina, a kvaliteta ispisa sad je dostigla ono što je potrebno njihovim kupcima. “HP je ovim novim inkj et setom napravio korak naprijed”, dodao je.

Drugi T250 predviđen je za ugradnju početkom 2021. godine

“Za to je potrebno puno volje i truda, ali ako je ikad bilo dobro vrijeme za poboljšanje temeljnih performansi, to je za vrijeme krize”, rekao je Cooper.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content