Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

SoloPress – lideri u ink jet tehnologiji iz rolne

Solopress je kupio prvi na svetu inkjet HP PageWide T250 HD štampač iz rolne i upotrebljavaće ga za komercijalne aplikacije za štampu.

Štampač je već instaliran u kompaniji Southend u konfiguraciji T240 i nadograđen je na T250 specifikacije s novim štamparskim glavama i sjajnim tintama. Radi brzinom od 76m do 152m u minuti, ima ink jet glave koje rade kvalitetom od 2,400dpi-a i podržava težine papira od 40 do 250g. Maksimalna širina koju štampač podržava je 558mm, a može štampati na standardne ofsetne materijale.

„Jedna od zanimljivosti je da već spajamo poslove, što štampač obrađuje sam, jer poslovi ne treba da se kreiraju zasebno za pojedine tipove materijala“, komentariso je glavni menadžer kompanije Simon Cooper. „Mi samo treba da učitamo 9-metarsku rolnu određenog medija i da je postavimo na štampu bez zastoja. Odmah nakon štampe, posao ide u završnu obradu. Narudžbine idu u sistem, a redovi čekanja ostaju u štampaču. “

Solopress je do sada štampao na UPM Fine materijale, ali asortiman papira će se s ovim proširiti nakon nadogradnje. Ova investicija uključuje i brzi Hunkeler Generation 8, finišer s rolom, rezanjem i slaganjem. „Očekujemo veliko smanjenje otpada i ogromnu efikasnost“, dodao je.

Kazao je kako ink jet tehnologiju proučava već najmanje deset godina, a kvalitet štampe sad je dostigao ono što je potrebno njihovim kupcima. „HP je ovim novim ink jet setom napravio iskorak“, dodao je.

Drugi T250 predviđen je za ugradnju početkom 2021. godine

„Za to je potrebno puno volje i truda, ali ako je ikad bilo dobro vreme za unapređenje osnovnih performansi, to je za vreme krize“, rekao je Cooper.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content