Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Štamparija Tuli investira u nove Eterna strojeve

Tuli štamparija iz Vršca u Srbiji ne prestaje s investicijskim ciklusom. Od 2017. godine u moderan strojni park i halu uloženo je više od 20 milijuna eura. Posljednja veća investicija je u stroj Eterna za foliotisak, EFOIL 920 Elite i Eterna ljepilicu, EFOLD 900 Elite.
Više o investiciji  saznali smo od direktora štamparije Tuli, gosp. Zorana Novakovića.

Nedavno ste investirali u nove strojeve Eterna. Što Vam donose ove nove tehnologije?

Investirali smo u Eterna EFOIL industrijski stroj za foliotisak. Drugi stroj koji je pojačao naš proizvodni program je Eterna EFOLD stroj za lepljenje kutija. S ovim strojevima naš proizvodni pogon dovodimo na višu razinu u kvalitetu i učinkovitosti te značajno povećavamo kapacitete proizvodnje.

Eterna strojevi dolaze iz grupacije Bobst. S obzirom da mi u svom pogonu već imamo dve Bobst Expertfold ljepilice, tri Bobst Cartonpack stroja za automatsko pakiranje i dve Bobst štance Novacut 106 E, naši radnici su vrlo brzo svladali rad na Eterna strojevima jer koriste isti softver kao i Bobstovi strojevi. 
Investicija u ove strojeve je odgovor na povećanu potražnju za vrhunskom ambalažom.

(s lijeva na desno) Zoran Novaković, Dejana Munčan, Aleksandar Milojković

Najviše radimo ambalažu za farmaceutsku industriju te upute za lekove, a u drugoj fabrici blistere. Farmaceutska industrija je jako komplicirana i zahtevna. Moraju se poštivati mnoge norme i propisi, no kvalitet je taj koji nas drži u vrhu odnosno klijent uvek mora biti zadovoljan. Mi ne radimo samo osnovni tisak, već te kutije oplemenjujemo s UV-om, lakom, zlatotiskom, raznim doradama tako da je vrhunska oprema vrlo važna za kvalitetan i cenovno konkurentan proizvod.

U narednim godinama fokus će nam i dalje biti na farmaciji, planiramo postaviti četiri nove štamparske linije, četiri ljepilice, doradne mašine, tako da je ova investicija samo dio investicijskog ciklusa kojim planiramo jače ući na regionalno tržište visokokvalitetne ambalaže za farmaceutsku industriju

Priču o štampariji Tuli koja je, između ostalog, u šest godina povećala broj radnika s 38 na 115, pročitajte i u online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content