PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Štamparija Tuli investira u nove Eterna mašine

Tuli štamparija iz Vršca u Srbiji ne staje sa investicionim ciklusom. Od 2017. godine u savremeni mašinski park i halu uloženo je više od 20 miliona evra. Poslednja velika investicija je u Eterna folio štamparsku mašinu, EFOIL 920 Elite, i Eterna lepak, EFOLD 900 Elite.
Više o investiciji saznali smo od direktora štamparije Tuli g. Zorana Novakovića.

Nedavno ste investirali u nove mašine Eterna. Šta vam donose ove nove tehnologije?

Investirali smo u Eterna EFOIL industrijsku mašinu za štampanje folija. Još jedna mašina koja je ojačala naš proizvodni program je mašina za lepljenje kutija Eterna EFOLD. Sa ovim mašinama svoj proizvodni pogon dovodimo na viši nivo u pogledu kvaliteta i efikasnosti i značajno povećavamo proizvodne kapacitete.

Mašine Eterna dolaze iz grupe Bobst. S obzirom na to da u našem pogonu već imamo dva Bobst Ekpertfold lepila, tri Bobst Cartonpack mašine za automatsko pakovanje i dve Bobst Novacut 106 E bušilice, naši radnici su vrlo brzo savladali rad na Eterna mašinama jer koriste isti softver kao i Bobstove mašine.
Ulaganje u ove mašine je odgovor na povećanu potražnju za vrhunskim pakovanjem.

Najviše pravimo ambalažu za farmaceutsku industriju i uputstva za lekove, a blistere u drugoj fabrici. Farmaceutska industrija je veoma komplikovana i zahtevna. Mnoge norme i propisi se moraju poštovati, ali kvalitet je ono što nas drži u vrhu, odnosno klijent uvek mora da bude zadovoljan. Ne radimo samo osnovnu štampu, već te kutije dorađujemo UV, lakiranjem, zlatotiskom, raznim završnim detaljima, tako da je vrhunska oprema veoma bitna za kvalitetan i cenovno konkurentan proizvod.

U narednim godinama fokus će i dalje biti na farmaceutskim proizvodima, planiramo da postavimo četiri nove linije za štampu, četiri lepila i mašine za završnu obradu, tako da je ova investicija samo deo investicionog ciklusa kojim planiramo da izađemo na regionalno tržište. visokokvalitetnog pakovanja za farmaceutsku industriju.

Priču o štampariji Tuli koja je, između ostalog, za šest godina povećala broj radnika sa 38 na 115, pročitajte u u online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content