Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

State-of-the-art Ricoh ink jet tehnologija u Print Centru Krapina

Posljednja investicija u state of the art Ricoh ink jet tehnologiju za tisak iz role, Ricoh Pro VC70000e razlog je zašto smo  posebnim zadovoljstvom posjetili Print Centar Krapina. Sve o ovom uistinu impresivnom projektu ispričali su nam gosp. Vid Šanjug, vlasik Print Centra Krapina i gosp. Zlatko Bošnjak, suvlasnik tvrtke Eurocop i voditelj projektnog tima ove kompleksne instalacije.

Jedan ili tri koraka unaprijed?

U segment varijabilnog tiska iz role Print Centar Krapina ozbiljnije je zakoračio prije pet godina preuzimanjem tvrtke Hitra produkcija dokumenata. Tada su se susreli i s Ricoh ink jet continuos feed tehnologijom, koju na tržište naše regije donosi tvrtka Eurocop, s kojom Print Centar Krapina surađuje već više od 15 godina, najvećim dijelom kroz digitalne printere za tisak iz arka i kuvertirke.

„Preuzimanjem Hitre preuzeli smo njihove i tehnologije i poslove te smo se našli u segmentu varijabilnog tiska. Račune, dokumente, personalizirane izvode, razne informativne i promo materijale danas radimo za gotovo sve tele operatere, brojne banke, osiguravajuća društva, komunalne tvrtke te držimo oko 70% ovog tržišta koje dano u outsource. Godišnje radimo oko 150 milijuna varijabilnih otisaka“, govori nam gosp. Šanjug.

Zbog tolikog obima posla, kaže nam, nisu više mogli ostati samo na jednom stroju za varijabilni tisak iz role jer je postao usko grlo sa stanovišta i sigurnosti, ali i kapaciteta. „Tada smo počeli razmišljati u kojem smjeru krenuti, odnosno hoćemo li nabaviti još jedan isti stroj i otići korak naprijed ili investirati u najmodernije rješenje i otići tri koraka naprijed. Uz ogromnu podršku, razumijevanje i savjetovanje Eurocopa, gosp. Zlatka Bošnjaka i njegovog tima, odlučili smo investirati u zadnji krik tehnologije“, kaže gosp. Šanjug.

Odluka je pala na Ricoh Pro VC70000e, visoko produktivan ink jet continuos feed stroj ili kako kaže gosp. Bošnjak, najbolji stroj na tržištu.

Radi se o investiciji vrijednoj oko dva milijuna eura. Što se same tehnologije tiče ona nije velika novost za Print Centar Krapina jer sličan stroj već imaju. No, ono što je važno istaknuti je da za razliku od starijeg modela, ovaj radi na gotovo svim vrstama papira od 40 do 350g, čak i na premaznim. Kapacite vog high-tech printera je oko 150m/ min, odnosno oko dva milijuna isprintanih obrazaca u 24 sata.

„Također, uz Ricoh Pro VC70000e otvara nam se cijeli niz novih poslova, prvenstveno prema marketingu. Radi se o vrhunskim luksuznim aplikacijama koje zahtijevaju višu razinu kvalitete ispisa. Marketinškim agencijama planiramo stoga prezentirati što sve možemo u odnosu na druge“, pojašnjava gosp. Šanjug.

Projekt 82 tisuće personaliziranih knjiga

I u Print Centru Krapina i u Eurocopu ponosni su što je na novom stroju već napravljen odličan projekt i to u segmentu u kojem do sada nisu bili. Naime, u nepuna dva mjeseca napravili su 82 tisuće personaliziranih knjiga s tvrdim uvezom. Napravljeno je više od 2 milijuna otiska, čime se malo tko u Hrvatskoj može pohvaliti.

Više o ovoj impresivnoj instalaciji pročitajte u aktualnom izdanju Print Magazina, sada dostupnom i online.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content