PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

State-of-the-art Ricoh ink jet tehnologija u Print Centru Krapina

Najnovija investicija u najsavremeniju Ricoh ink jet tehnologiju za štampu iz rolne, Ricoh Pro VC70000e, razlog je zašto smo sa posebnim zadovoljstvom posetili Print centar Krapina. Sve o ovom zaista impresivnom projektu ispričali su nam  g. Vid Šanjug, vlasnik Print Centra Krapina i g. Zlatko Bošnjak, suvlasnik kompanijeEurocop i i šef projektnog tima ove kompleksne instalacije.

Jedan ili tri koraka ispred?

Print Centar Krapina je pre pet godina ozbiljnije zakoračio u segment varijabilne štampe iz rolne preuzimanjem kompanije Hitra produkcija dokumenata. Zatim su se susreli i sa Ricoh ink jet tehnologijom kontinuiranog uvlačenja, koju na tržište našeg regiona donosi kompanija Eurocop, sa kojom Print centar Krapina sarađuje više od 15 godina, uglavnom preko digitalnih štampača za štampu iz tabaka i koverata.

„Preuzimanjem Hitre preuzeli smo njihove tehnologije i poslovanje i našli smo se u segmentu varijabilne štampe. Danas radimo fakture, dokumente, personalizovane izjave, razne informativne i promotivne materijale za skoro sve telekom operatere, brojne banke, osiguravajuća društva, komunalna preduzeća, a držimo oko 70% ovog tržišta koje funkcioniše po principu outsourcing-a. Godišnje napravimo oko 150 miliona varijabilnih otisaka“, objasnio je g. Šanjug.

Zbog tako velikog obima posla, kaže nam, više nisu mogli da ostanu samo na jednoj mašini za varijabilnu štampu iz rolne jer je to postalo usko grlo i sa stanovišta bezbednosti i kapaciteta. „Tada smo počeli da razmišljamo u kom pravcu da idemo, odnosno da li želimo da dobijemo još jednu istu mašinu i idemo korak napred ili da investiramo u najsavremenije rešenje i idemo tri koraka napred. Uz ogromnu podršku, razumevanje i konsultacije Eurocopa, g. Zlatka Bošnjaka i njegovog tima, odlučili smo da investiramo u najnoviju tehnologiju“, kaže g. Šanjug.

Odluka je pala na Ricoh Pro VC70000e, visoko produktivnu ink jet mašinu za continuous feed..

Reč je o investiciji vrednoj oko dva miliona evra. Što se same tehnologije tiče, za Print centar Krapina to nije velika novost jer već imaju sličnu mašinu. Međutim, ono što je bitno istaći je da, za razliku od starijeg modela, ovaj radi na skoro svim vrstama papira od 40 do 350g, čak i premaznim. Kapacitet ovog visokotehnološkog štampača je oko 150 m/min, odnosno oko dva miliona štampanih formi za 24 sata.

„Takođe, sa Ricoh Pro VC70000e, otvara nam se čitav niz novih poslova, pre svega u marketingu. Ovo su vrhunske luksuzne aplikacije koje zahtevaju viši nivo kvaliteta štampe. Zato planiramo da marketinškim agencijama predstavimo šta možemo da uradimo u poređenju sa drugima“, objašnjava g. Šanjug.

Projekat 82 hiljade personalizovanih knjiga

I Print centar Krapina i Eurocop ponosni su što je na novoj mašini već napravljen odličan projekat, au segmentu u kojem do sada nisu bili prisutni. Naime, za manje od dva meseca napravili su 82.000 personalizovanih knjiga u tvrdom povezu. Napravljeno je više od 2 miliona otisaka, čime se malo ko u Hrvatskoj može pohvaliti.

Pročitajte više o ovoj impresivnoj instalaciji u aktuelnom broju Print Magazina, koji je sada dostupan i na mreži.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content