PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Što korisnici usluga tiska žele od svoje tiskare?

  • manje od 20% tiskara ispunjavaju potrebe svojih kupaca
  • 80% korisnika usluga tiska iskazuje potrebu za više kreativnih prijedloga od strane tiskara
  • 86% kupaca kaže da bi sa zanimanjem poslušalo savjete o spajanju tiska s digitalnim elementima
  • 75% marketinških stručnjaka koji se bave brendiranjem žele da njihove tiskare imaju više konzultantski usmjeren pristup.

Imate li i vi sličnih iskustava? Ovo su, naime, rezultati najnovijeg izvješća tvrtke Canon Europe Insight Report – Stvaranje vrijednosti za kupce.

Izvješće otkriva važne promjene u zahtjevima korisnika usluga tiska. Ukazuju i na neiskorištene prilike za tiskare i interne odjele za tisak.
Istraživanje je otkrilo da manje od 20% tiskara ispunjava potrebe svojih kupaca. Sve to u vrijeme kada su robne marke pod pritiskom većim nego ikad da pokažu rezultate. Pritom im marketinški budžeti ostaju na istim razinama ili se smanjuju.

Robne marke fokusirane na mjerljive rezultate koje dokazuju povrat investicije njihovih kampanja. Iz tog razloga priklonile su se digitalnom pristupu, ulažući gotovo polovicu svog budžeta u online marketing. Istovremeno, svjesne su ograničenja isključivo digitalnih kampanja kao i činjenice da krajnji korisnici pate od digitalnog zamora. Dobre vijesti su da gotovo svi sudionici istraživanja (97%) kažu da koriste tisak uz ostale načine marketinga. Također, 30% korisnika usluga tiska vjeruje da će tisak nastaviti biti jednako važan, ili čak postati još važniji, tijekom sljedećih godina.

Mjerljivost učinka tiska

Tržišne marke trebaju moći opravdati ulaganje u izabranu taktiku marketinga, a ako mogu vidjeti učinkovitost tiska rado će povećati njegov udio u svom komunikacijskom miksu. Kao jednu od najvećih poteškoća vezanih uz tisak navode nemogućnost mjerenja učinka tiska u kampanjama.

No, tisak tu itekako ima odgovor. Upravo ovdje bi na djelo trebale stupiti tiskare kao savjetnici i konzultanti, a ne samo kao pružatelji usluga tiska.

Istraživanje Canon Insight Report također otkriva da se 80% tržišnih marki okreće svojim tiskarama kada traže svježe i inovativne ideje koje će omogućiti njihovim kampanjama da dopru do ciljane publike.

Uzimajući u obzir ove pozitivne pokazatelje koji se odnose na tisak, uspjet će oni profesionalni pružatelji usluga tiska koji promijene način na koji komuniciraju sa svojim kupcima. Ovdje postoji očita neiskorištena poslovna prilika za povećanje njihove vrijednosti izvan okvira tiska i promjenu dinamike u odnosu s njihovim kupcima. Prilika koja će zasigurno rezultirati rastom.

Kako biste stekli još bolji uvid u to što kupci žele od svoje tiskare, svakako preuzmite i pročitajte ovo zanimljivo izvješće tvrtke Canon Europe.
Preuzmite Insight Report!

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content