PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Šta korisnici usluga štampe žele od svoje štamparije?

  • manje od 20% štamparija ispunjava potrebe svojih kupaca
  • 80% korisnika usluga štampe iskazuje potrebu da dobije više kreativnih predloga od strane štamparija
  • 86% kupaca kaže da bi sa interesovanjem poslušalo savete o spajanju štampe sa digitalnim elementima
  • 75% marketinških stručnjaka koji se bave brendiranjem žele da njihove štamparije imaju više konsultantski usmeren pristup.

Imate li i vi slična iskustva? Ovo su, naime, rezultati najnovijeg izveštaja kompanije Canon Europe Insight Report – Stvaranje vrednosti za kupce.

Izveštaj otkriva važne promene u zahtevima korisnika usluga štampe. Ukazuju i na neiskorišćene prilike za štamparije i interne sektore za štampu.

Istraživanje je otkrilo da manje od 20% štamparija ispunjava potrebe svojih kupaca. Sve to u vreme kada su robne marke pod pritiskom, većim nego ikad, da pokažu rezultate. Pritom, njihovi marketinški budžeti ostaju na istom nivou ili se smanjuju.

Robne marke su fokusirane na merljive rezultate koji dokazuju povraćaj investicije njihovih kampanja. Iz tog razloga priklonile su se digitalnom pristupu, ulažući gotovo polovinu svog budžeta u online marketing. Istovremeno, svesne su ograničenja isključivo digitalnih kampanja kao i činjenice da krajnji korisnici pate od digitalnog zamora. Dobre vesti su da gotovo svi učesnici istraživanja (97%) kažu da koriste štampu uz ostale načine marketinga. Takođe, 30% korisnika usluga štampe veruje da će štampa da nastavi da bude jednako važna, ili čak da postane još važnija, u godinama koje dolaze.

Merljivost učinka štampe

Tržišne marke treba da opravdaju ulaganje u izabranu taktiku marketinga, a ako mogu da vide efikasnost štampe, rado će povećati njen udeo u svom komunikacijskom miksu. Kao jednu od najvećih poteškoća vezanih za štampu navode nemogućnost merenja rezultata štampe u kampanjama.

No, štampa tu itekako ima odgovor. Upravo bi ovde na delo trebalo da  stupe štamparije kao savetnici i konsultanti, a ne samo kao pružaoci usluga štampe.

Istraživanje Canon Insight Report takođe otkriva da se 80% tržišnih marki okreće svojim štamparijama kada traže sveže i inovativne ideje koje će omogućiti njihovim kampanjama da dopru do ciljane publike.

Uzimajući u obzir ove pozitivne pokazatelje koji se odnose na štampu, uspeh će imati oni profesionalni pružaoci usluga štampe koji promene način na koji komuniciraju sa svojim kupcima. Ovde postoji očigledna neiskorišćena poslovna prilika za povećanje njihove vrednosti izvan okvira štampe i promenu dinamike u odnosu s njihovim kupcima. Prilika koja će sigurno rezultirati rastom.

Kako biste stekli još bolji uvid u to šta kupci žele od svoje štamparije, svakako preuzmite i pročitajte ovaj zanimljivi izveštaj kompanije Canon Europe.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content