Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Sun Chemical proširuje svoju ponudu boja za ofsetni tisak za izravan kontakt s hranom

Lansiranjem inovativnog zelenkasto plavog pigmenta, tvrtka Sun Chemical proširila je svoju ponudu boja za ofsetni tisak iz arka za izravan kontakt s hranom. 

Kada se radi o tisku s bojama za izravni kontakt s hranom (Direct Food Contact, DFC), postoje strogi sigurnosni zahtjevi. U tvrtki Sun Chemical ističu kako imaju rigorozan postupak odabira pigmenata za svoj asortiman DFC proizvoda. On uključuje kemijski sastav pigmenata i moguće nenamjerno dodane tvari (NIAS, non intentionally added substances). Trenutno na tržištu nema odgovarajućih zelenih pigmenata. Komercijalno dostupni zeleni pigmenti sadrže upitne ostatke NIAS-a koji bi mogli migrirati u hranu. Ovo ograničava raspon tiskarskih boja koje mogu doći u dodir s hranom. Dodavanjem ovog novog osnovnog pigmenta DFC bojama u asortimanu SunPak DirectFood Plus, sada se može postići 1801 boja s tolerancijom od Delta E<2 (dE2000) prema Pantone standardu.
 
U skladu s tim, a kao dio SunColorBoxa, Sun Chemical je razvio softver GamutViewer. On vlasnicima robnih marki, dizajnerima i tiskarima omogućuje predviđanje je li željena boja unutar SunPak DFP prostora boje. To znači da ima manje prerade i otpada tijekom cijelog radnog tijeka razvoja ambalaže.
 
Ulaganjem u pogone u Velikoj Britaniji i Njemačkoj, Sun Chemical je također proširio svoje proizvodne pogone za miješanje DFC boja kako bi zadovoljio sve veću potražnju za pojedinačnim spotnim bojama za tisak ambalaže.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content