PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Sun Chemical proširuje svoju ponudu boja za ofsetnu štampu za direktan kontakt s hranom

Lansiranjem inovativnog zelenkasto plavog pigmenta, kompanija Sun Chemical proširila je svoju ponudu boja za ofsetnu štampu iz tabaka za direktan kontakt sa hranom. 

Kada je u pitanju štampa sa bojama za direktan kontakt sa hranom (Direct Food Contact, DFC), postoje strogi bezbednosni zahtevi. U Sun Chemical-u ističu da imaju rigorozan proces odabira pigmenta za svoj asortiman DFC proizvoda. Uključuje hemijski sastav pigmenata i mogućih nenamerno dodatih supstanci (NIAS, non intentionally added substances). Trenutno na tržištu nema odgovarajućih zelenih pigmenata. Komercijalno dostupni zeleni pigmenti sadrže sumnjive ostatke NIAS-a koji bi mogli da migriraju u hranu. Ovo ograničava opseg štamparskih boja koje mogu doći u kontakt sa hranom. Dodavanjem ovog novog osnovnog pigmenta DFC bojama u SunPak DirectFood Plus asortimanu, sada se može postići 1801 boja sa tolerancijom Delta E<2 (dE2000) prema Panton standardu.

Shodno tome, i kao deo SunColorBoxa, Sun Chemical je razvio softver GamutViewer. Omogućava vlasnicima brendova, dizajnerima i štamparima da predvide da li se željena boja nalazi unutar SunPak DFP prostora boja. To znači da je manje prerade i otpada tokom celog procesa razvoja ambalaže.

Ulaganjem u pogone u Velikoj Britaniji i Nemačkoj, Sun Chemical je takođe proširio svoje proizvodne kapacitete za mešanje DFC mastila kako bi zadovoljio rastuću potražnju za pojedinačnim spotnim bojama za štampanje ambalaže.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content