Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Suosjećajna Peach Fuzz  – Pantone boja 2024.

Krajem svake godine, već 25 godina zaredom, globalni autoritet za boje, Pantone Color Institute odabire boju godine. Boju, odnosno nijansu za koju smatra da će obilježiti sljedećih 12 mjeseci i biti glavna smjernica u određivanju globalnih trendova u različitim sferama. Prije svega u dizajnu, kako u modnom tako i u industriji interijera i dekora.

Za boju koja će obilježiti 2024. Pantone je proglasio Peach Fuzz (Pantone 13-1023). Svijetlu, toplu nijansu za koju Pantone Color Institute kaže da “bilježi našu želju da njegujemo sebe i druge”.
Radi se o baršunasto nježnom tonu breskve čiji sveobuhvatni duh obogaćuje um, tijelo i dušu.

“U potrazi za nijansom koja odražava našu urođenu čežnju za bliskošću i povezanošću, odabrali smo boju koja zrači toplinom i modernom izvrsnošću. Nijansa koja odjekuje suosjećanjem, nudi taktilni zagrljaj i bez napora spaja mladenačko s bezvremenim”, rekla je Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantone Color Institute-a.

Pantone boja godine je način na koji Pantone spaja moderni duh svijeta i stanje svijeta u jednu nijansu, crpeći utjecaj iz pop kulture i aktualnih događaja kako bi prikazao način na koji se svi mi osjećamo kroz boje. S tim u vezi, brojni proizvodi koji koriste Peach Fuzz već su dostupni. Primjerice  Motorola pametni telefoni, Cariuma tenisice, Polaroid instant film, itd.

Prošlogodišnja boja godine, Viva Magenta, bila je puno dublja i odvažnija. Ovo je povratak pastelnijim bojama iz prošlosti, poput Very Peri iz 2022. To je također povratak pojedinačnim bojama, za razliku od godina u kojima je Boja godine zapravo bila kombinacija boja. Poput 2021. gdje su Ultimate Gray i Illuminating podijelile počasti.

Kao i prošle godine, Pantone također prodaje i sve vrste proizvoda poput šalica za kavu, prijenosnih računala, privjesaka za ključeve, tako da dobavljači i distributeri promotivnih proizvoda mogu steći dojam kako će ova boja izgledati na njihovim dizajnima.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content