PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Saosećajna Peach Fuzz  – Pantone boja 2024.

Na kraju svake godine, 25 godina zaredom, globalni autoritet za boje, Pantone Color Institute , bira boju godine. Boja, odnosno nijansa za koju se veruje da će obeležiti narednih 12 meseci i biti glavna smernica u određivanju globalnih trendova u raznim sferama. Pre svega u dizajnu, kako u modi, tako iu industriji enterijera i dekora.

Pantone je najavio Peach Fuzz (Pantone 13-1023) kao boju koja će obeležiti 2024. godinu. Svetla, topla nijansa za koju Institut za boje Pantone kaže da „ostvaruje našu želju da negujemo sebe i druge“.

To je baršunasto meki ton breskve čiji sveobuhvatni duh obogaćuje um, telo i dušu.

„U potrazi za nijansom koja odražava našu urođenu čežnju za bliskošću, odabrali smo boju koja zrači toplinom i modernom izvrsnošću. Nijansa koja odjekuje saosećanjem, nudi taktilni zagrljaj i bez napora spaja mladalačko sa bezvremenskim“, rekla je Leatris Ejsman, izvršna direktorka Pantone Color Institute.

Pantone boja godine je način na koji Pantone spaja moderni duha sveta i stanja sveta u jednu nijansu, crpeći uticaj pop kulture i aktuelnih događaja kako bi predstavili način na koji se svi osećamo kroz boju. S tim u vezi, brojni proizvodi koji koriste Peach Fuzz su već dostupni. Na primer, Motorola pametni telefoni, Cariuma patike, Polaroid instant film itd.

Prošlogodišnja boja godine, Viva Magenta, bila je mnogo dublja i smelija. Ovo je povratak pastelnijim bojama iz prošlosti, kao što je Very Peri iz 2022. To je takođe povratak pojedinačnim bojama, za razliku od godina u kojima je Boja godine zapravo bila kombinacija boja. Kao 2021. gde su Ultimate Grey i Illuminating podelili počasti. Kao i prošle godine, Pantone takođe prodaje sve vrste proizvoda kao što su šolje za kafu, laptopovi, privesci za ključeve, tako da dobavljači i distributeri promotivnih proizvoda mogu da osete kako će ova boja izgledati u njihovom dizajnu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content