Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tetra Pak uvodi ambalažu od polimera na biljnoj bazi 

Multinacionalna tvrtka za proizvodnju ambalaže za pakiranje hrane i pića, Tetra Pak, u suradnji s dobavljačem polimera tvrtkom Braskem, postala je prva tvrtka u sektoru hrane i pića koja je tržištu ponudila ambalažu napravljenu od ekološki prihvatljivih polimera proizvedenih u potpunosti na biljnoj bazi, koristeći Bonsucro standarde za održivu šećernu trsku.

U Tetra Paku kažu da je ovaj potez još jedan snažan pokazatelj njihovog zalaganja za promicanje etičke i odgovorne poslovne prakse širom globalnih lanaca opskrbe, istovremeno smanjujući ugljični otisak svoje ambalaže.
„Među potrošačima sve više raste trend da žele učiniti više za planet i traže brendove da im u tome pomognu. Danas 91% potrošača traži ekološke oznake  pri kupnji zbog čega se Bonsucro certfikacija može koristiti za komuniciranje vjerodostojnih informacija potrošačima i na taj način pomažući kupcima da diferenciraju svoje proizvode“, kaže Mario Abreu, potpredsjednik za održivost u Tetra Paku.

Kako ističu u tvrki Braskem, polimeri na bazi biljaka u potpunosti su sljedivi počevši od podrijetla šećerne trske. Svjesni su da materijali na bazi bilja igraju ključnu ulogu u postizanju kružne ekonomije s niskim udjelom ugljika, stoga će u budućnosti svi polimeri koje koriste biti izrađeni od biljnih materijala ili reciklirane hrane nakon konzumacije. 
Upotreba ambalaže od sljedivih polimera napravljenih na biljnoj bazi dio je Tetra Pakove inicijative Planet Positive. Inicijativa potiče  industrije na širenje njihovog pogleda na održivost, kako bi u konačnici proizveli kružno gospodarstvo s niskim udjelom ugljika.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content