PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Tetra Pak uvodi ambalažu od polimera na biljnoj bazi

Multinacionalna kompanija za proizvodnju ambalaže za pakovanje hrane i pića, Tetra Pak, u saradnji sa dobavljačem polimera kompanijom Braskem, postala je prva kompanija u sektoru hrane i pića koja je tržištu ponudila ambalažu napravljenu od ekološki prihvatljivih polimera, proizvedenih u potpunosti na biljnoj bazi, koristeći Bonsucro standarde za održivu šećernu trsku.

U kompaniji Tetra Pak kažu da je ovaj potez još jedan snažan pokazatelj njihovog zalaganja za sprovođenje etičke i odgovorne poslovne prakse širom globalnih lanaca snabdevanja, istovremeno smanjujući CO2 otisak svoje ambalaže.

„Među potrošačima sve više raste trend da žele učiniti više za planetu i traže od brendova da im u tome pomognu. Danas, 91% potrošača traži ekološke oznake  prilikom kupovine zbog čega se Bonsucro sertfikacija može koristiti za komuniciranje verodostojnih informacija potrošačima čime se pomaže kupcima da diferenciraju svoje proizvode“, kaže Mario Abreu, potpredsednik za održivost u Tetra Paku.

Kako ističu u kompaniji Braskem, polimeri na bazi biljaka u potpunosti su sledivi počevši od porekla šećerne trske. Svesni su da materijali na bazi bilja igraju ključnu ulogu u postizanju kružne ekonomije s niskim učešćem ugljenika, stoga će u budućnosti svi polimeri koje koriste biti izrađeni od biljnih materijala ili reciklirane hrane nakon konzumacije. Upotreba ambalaže od sledivih polimera napravljenih na biljnoj bazi deo je Tetra Pak-ove inicijative Planet Positive. Inicijativa podstiče  industrije na širenje njihovog pogleda na održivost, kako bi na kraju proizveli kružnu privredu s niskim učešćem ugljenika.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content