PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

TikTok sve popularniji, može li grafička branša imati koristi?

Prije pojave koronavirusa niti je puno tiskara, niti onih starijih od 24 godine čulo za TikTok. No, kako je uslijed pandemije gotovo pa sve zaustavljeno, slobodno vrijeme, koje se odjednom pojavilo, ljudi svih dobnih skupina iskoristili su za gledanje i stvaranje kratkih videozapisa na društvenoj mreži TikTok.

TikTok omogućava korisnicima stvaranje, promociju i reagiranje na kratke video sadržaje. Velika prednost TikTok-a je u tome što ne zahtijeva stvaranje visokokvalitetnih videozapisa.

Ova aplikacija za društvene mreže, s više od milijardu korisnika širom svijeta, ima potencijal postati sljedeća velika stvar u marketingu i promociji. Tvrtke, uključujući tiskare, mogu je koristiti za povećanje svijesti, promociju proizvoda i angažiranje drugih korisnika da sudjeluju u izazovima i natjecanjima zbog kojih korisnici stvaraju sadržaj povezan s robnom markom.

TikTok nudi tiskarima način da povećaju svijest o tisku i njihovoj tvrtki širokoj publici koja uključuje i „digitalne domorodce“. Za primjere videozapisa vezanih uz tisak na TikTok platformi u pretraživanje je dovoljno upisati Tik Tok hashtagove #digitalprint, #packaging, #signage, #printingpress ili drugi izraze ili imena tvrtki povezanih s tiskom.

Tvrtka je nedavno pokrenula TikTok For Business te ponudila niz resursa i alata – uključujući savjete, studije slučaja, pristup TikTok formatima oglasa i još mnogo toga – kako bi pomogla tvrtkama da koriste video-aplikaciju kratkog oblika za svoje marketinške kampanje.

TikTok video izlog tiskarskih radova

Pružatelji usluga tiska koji bilježe visok rast prodaje koriste razne alate za promicanje i rast svog poslovanja. Prema nedavnom istraživanju koje je proveo NAPCO, više od polovice pružatelja usluga tiska koji bilježe dvoznamenkasti  rast prodaje koriste marketing na društvenim mrežama.

S obzirom na popularnost TikTok aplikacije, tiskari je mogu koristiti u brojne marketinške svrhe, uključujući usluge promocije, prikazivanje jedinstvenih proizvoda i edukaciju o vrijednosti tiska. Aplikacija nije mjesto za ozbiljnu prodaju, ali njezin zabavan i vizualno privlačan sadržaj služi kao mjesto za izgradnju zajednice te pokazivanje tiskarskih radova.

Ako mislite da je TikTok hir i odlučite ga ignorirati, uzmite u obzir da su mnoge društvene platforme koje su nekoć smatrane hirovima, poput Facebooka, Instagrama i Twittera, postale tvrtke vrijedne milijardu dolara koje su ugrađene u važan dio svakodnevnog života mnogih. Saznati više o platformi i eksperimentirati s TikTokom je ulaganje s niskim rizikom, niskim troškovima koji mogu povećati vaš brend i pokrenuti novo poslovanje.

Članak je preuzet s portala Packaging Impressions.
Autorica: Lisa Cross, NAPCO Research

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content