Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

TikTok sve popularniji, da li grafička branša može imati koristi?

Pre pojave korona virusa mali broj štampara, i onih starijih od 24 godine je uopšte čuo za TikTok. Međutim, pošto je usled pandemije gotovo sve stalo, slobodno vreme koje se odjednom pojavilo, ljudi svih uzrasta iskoristili su za gledanje i kreiranje kratkih videozapisa na društvenoj mreži TikTok.

TikTok omogućava korisnicima stvaranje, promociju i reagovanje na kratke video sadržaje. Velika prednost TikTok-a je u tome što ne zahteva kreiranje visokokvalitetnih videozapisa.

Ova aplikacija za društvene mreže, sa više od milijardu korisnika širom sveta, ima potencijal da postane sledeća „velika stvar“ u marketingu i promociji. Kompanije,  uključujući i štamparije, mogu da je koriste za povećanje vidljivosti, promociju proizvoda i angažovanje drugih korisnika kako bi učestvovali u izazovima i takmičenjima zbog kojih korisnici kreiraju sadržaj povezan sa brendom.

TikTok nudi štamparima način da povećaju svest o štampi i vidljivost njihove kompanije širem spektru publike koji obuhvata i „digitalne domoroce“. Za primere videozapisa vezanih za štampu na TikTok platformi, u pretraživač je dovoljno upisati TikTok hashtagove #digitalprint, #packaging, #signage, #printingpress ili druge izraze ili imena kompanija koje se bave štampom.

Kompanija je nedavno pokrenula opciju TikTok For Business i ponudila niz resursa i alata – uključujući savete, studije slučaja, pristup TikTok formatima oglasa i još mnogo toga – kako bi pomogla kompanijama da koriste video-aplikaciju kratkog formata za svoje marketinške kampanje.

TikTok video izlog štamparskih radova

Pružaoci usluga štampe koji beleže visok rast prodaje koriste razne alate za promociju i rast svog poslovanja. Prema nedavnom istraživanju koje je sproveo NAPCO, više od polovine pružaoca usluga štampe koji beleže dvocifreni  rast prodaje koriste marketing na društvenim mrežama.

S obzirom na popularnost TikTok aplikacije, štampari je mogu koristiti u brojne marketinške svrhe, uključujući usluge promocije, prikazivanje jedinstvenih proizvoda i edukaciju o vrednosti štampe. Aplikacija nije mesto za ozbiljnu prodaju, ali njen zabavan i vizuelno privlačan sadržaj služi kao mesto gde se može stvoriti zajednica i pokazati štamparski radovi.

Ako mislite da je TikTok hir i odlučite da ga ignorišete, uzmite u obzir da su mnoge društvene platforme koje su nekad smatrane hirovima, poput Facebooka, Instagrama i Twittera, postale kompanije vredne milijardu dolara koje su sastavni deo svakodnevnog života mnogih. Saznati više o platformi i eksperimentisati s TikTokom je ulaganje sa niskim rizikom, niskim troškovima koji mogu povećati vrednost vašeg brenda i pokrenuti novu vrstu poslovanja.

Članak je preuzet sa portala Packaging Impressions.
Autorka: Lisa Cross, NAPCO Research

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content