PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tisak etiketa i ambalaže – top tri trenda u 2021. godini

Brojne mogućnosti za povećanje produktivnosti, poboljšanje profitabilnosti i jačanje odnosa s kupcima nude se tiskarama u 2021. godini. Potrebno je identificirati ključne trendove koji oblikuju kompetitivno tržište i nude mogućnosti u tisku ambalaže. Donosimo top 3 trenda iz NAPCO istraživanja koji utječu na tisak etiketa i ambalaže.

1. Prisustvo virusa COVID-19

Najveći utjecaj na gospodarstvo 2021. godine imat će pandemija COVID-19. Mnogo toga što će se dogoditi ove godine ovisit će o ukidanju ograničenja okupljanja te o početku rada tvrtki punim kapacitetom.

U 2020. godini tržište tiska etiketa i ambalaže pokazalo se otpornijim od ostalih segmenata tiska, od kojih su mnogi naglo pali. Ključni razlog je taj što mnogi esencijalni proizvodi, uključujući hranu, piće, farmaceutske proizvode, alkoholna pića i proizvode široke potrošnje, trebaju etikete i ambalažu.

2. Rast digitalnog tiska

Prepreke koje su nekad priječile rast digitalnog tiska u ambalaži uklanjaju se stalnim tehnološkim inovacijama, sve većim prilagodbama i uspjesima u primjeni.

Digitalni tisak nudi proizvođačima etiketa i ambalaže te njihovim kupcima brojne atraktivne pogodnosti. Prema NAPCO istraživanju glavne koristi koje su anketirani naveli su da ispis naljepnica i ambalaže na digitalnim uređajima uključuju mogućnost prilagođavanja malim serijama za potrebe kupaca (57%), brži povrat ulaganja (49%), personalizaciju (48%) , sposobnost ekonomičnog ispisa prototipova ili uzoraka (45%), sposobnost ispisa više verzija u jednoj nakladi (43%) i sposobnost ispisa samo onoga što je potrebno (43%).

3. Ink jet će proširiti usvajanje digitalnog ispisa

Ink jet tisak ambalaže sljedeća je faza u evoluciji proizvođača koji služe vlasnicima robnih marki. Struktura troškova, veće brzine ispisa, poboljšana kvaliteta slike i sposobnost ispisa na širi izbor podloga ruše prepreke koje su prethodno ograničavale ink jet tehnologiju u postizanju šireg spektra korištenja etiketa i ambalaže.

Ink jet tisak stvara nove mogućnosti za proizvodnju etiketa i ambalaže. Stalne inovacije u ispisnim  glavama, bojama i podlogama omogućuju tiskarima lakši prijelaz rada s analognih na nove sustave digitalnog tiska. S takvim sustavima mogu raditi aplikacije koje s analognim sustavom nije bilo moguće odraditi.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content