PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tisak etiketa – detaljna tehnička procjena u 10 koraka

“Tehnička procjena etiketa – ne izostavite niti jedan detalj“ naziv je webinara portugalske tvrtke Sistrade, održanog prošli tjedan. Webinar je bio usredotočen na tehničko područje vezano uz tisak etiketa u smislu definicije podataka o proizvodu i važnosti toga za tvrtke koje se bave tiskom etiketa.

Kako je istaknula Veslava Valentinovic, zadužena za međunarodnu prodaju i marketing u tvrtki Sistrade koja je održala prezentaciju i vodila webinar, kod tiska etiketa treba prije samog početka proizvodnog procesa uzeti u obzir složenost postupka ispisa etiketa te sve ostale aspekte koji započinju s detaljnom procjenom. Kako bismo bili sigurni da postupak procjene nije samo detaljan, nego i brz, u Sistrade-u su taj postupak podijelili u 10 koraka, u sklopu kojih od početka, odnosno od trenutka kada se unose podaci klijenta do trenutka kada se procjena šalje klijentu na odobrenje narudžbe.

Neki od glavnih aspekata detaljne procjene koje vrijedi spomenuti su odabir boje, laka, ljepila kao i upravljanje i primjena rezača, štancanja ili sitotisaka. Ne manje važne su detaljne informacije o alatima i materijalima koji se koriste za tisak etiketa kao i sposobnost simulacije različitih scenarija rezanja ili uzimanja u obzir svih dodatnih operacija, kao što su priprema za tisak, premotavanje ili dorada.

Deset koraka za kvalitetnu procjenu

1. Opći podaci za procjenu
2. Odabir boje / laka
3. Upravljanje rezačem
4. Aplikacija tiska, štance, rezača
5. Simulacijski scenariji
6. Alati i materijali
7. Dodatne operacije (priprema, inspekcija, dorada…)
8. Procjena sažetka troška
9. Simulacija dodatnih količina
10. Procjena internog workflow-a.

Sistrade kroz procjenu ispunjava sve potreba kako bi se ponudila najbolja kvaliteta uz najnižu moguću cijenu, ali pruža detaljan sažetak troška svake pojedine faze i omogućuje simulaciju ostalih količina na najjednostavniji mogući način.

Uz procjene, na webinaru je bilo riječi i o tome kako je napravljena definicija tehničkih podataka etikete te kako i gdje su pohranjeni svi tehnički podaci, prelazeći time u područja grafičkih procesa (Graphical Process), tehničkog lista (Technical Data Sheet) i digitalnog naloga za posao (Digital Job Order) koja su međusobno povezana.

Znači, kada jednom imate tehnički list sa svim tehničkim detaljima dobro definiranim, to se prevodi u dobro pripremljen i potpuno integriran proizvodni proces u kojem je sljedivost konačnog proizvoda potpuna, što uključuje sve faze njegova osmišljavanja i proizvodnje.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content