PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Štampa etiketa – detaljna tehnička procena u 10 koraka

„Tehnička procena etiketa – ne izostavite nijedan detalj“ naziv je webinara portugalske kompanije Sistrade, koji je održan prošle nedelje. Webinar se fokusirao na tehničko područje vezano za štampu etiketa u smislu definicije podataka o proizvodu i važnosti toga za kompanije koje se bave štampom etiketa.

Kako je istakla Veslava Valentinovic, zadužena za međunarodnu prodaju i marketing u kompaniji Sistrade koja je održala prezentaciju i vodila webinar, kod štampe etiketa treba, pre samog početka procesa proizvodnje, uzeti u obzir složenost postupka štampanja etiketa i sve ostale aspekte koji započinju sa detaljnom procenom. Kako bismo bili sigurni da postupak procene nije samo detaljan, nego i brz, u Sistrade-u su taj postupak podelili u 10 koraka, u sklopu kojih od početka, odnosno od trenutka kada se unose podaci klijenta do trenutka kada se procena šalje klijentu na odobrenje narudžbine.

Neki od glavnih aspekata detaljne procene koje treba spomenuti su odabir boje, laka, lepka, kao i upravljanje i primena rezača, žiga ili sitoštampe. Ne manje važne su detaljne informacije o alatima i materijalima koji se koriste za štampu etiketa kao i sposobnost simulacije različitih scenarija rezanja ili uzimanja u obzir svih dodatnih operacija, kao što su priprema za štampu, premotavanje ili dorada.

Deset koraka za kvalitetnu procenu

  1. Opši podaci za procenu
  2. Odabir boje / laka
  3. Upravljanje rezačem
  4. Aplikacija printa,žiga, rezača
  5. Simulacijski scenariji
  6. Alati i materijali
  7. Dodatne operacije (priprema, inspekcija, dorada…)
  8. Procena sažetka troška
  9. Simulacija dodatnih količina
  10. Procena internog workflow-a.

Sistrade kroz procenu ispunjava sve potrebe kako bi se ponudio najbolji kvalitet uz najnižu moguću cenu, ali pruža detaljan sažetak troška svake pojedine faze i omogućuje simulaciju ostalih količina na najjednostavniji mogući način.

Uz procene, na webinaru je bilo reči i o tome kako je napravljena definicija tehničkih podataka etikete i kako i gde su sačuvani svi tehnički podaci, prelazeći time u područja grafičkih procesa (Graphical Process), tehničkog lista (Technical Data Sheet) i digitalnog naloga za posao (Digital Job Order) koji su međusobno povezani.

Znači, kada jednom imate tehnički list sa svim tehničkim detaljima dobro definisanim, to se prevodi u dobro pripremljen i potpuno integrisan proizvodni proces u kojem je sledivost konačnog proizvoda potpuna, što uključuje sve faze njegovog osmišljavanja i proizvodnje.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content