Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tisak omogućuje stvaranje jedinstvenih interijera – napokon!

Kada je riječ o dizajnu interijera, ime gospođe Mirjane Mikulec ne treba puno predstavljati. Poznata i priznata dizajnerica interijera, s cijelim nizom projekata iza sebe i kojoj je, kako nam je rekla, dizajn način života. Estetika, interijeri, dizajn, moda, umjetnost…njen su put i ono što je. U svom je poslu uvijek spremna na, kako kaže, eksperimentiranje i isprobavanje nečeg novog. Ulazak tiska u taj svijet upravo to i jest. Bilo nam je, stoga, iznimno važno čuti mišljenje stručnjakinje poput gđe Mikulec o tome što je in u svijetu uređenja interijera, gdje je u cijeloj priči tisak te što nosi budućnost.

Što biste rekli, koje su to vještine koje dizajner interijera mora imati da bi bio uspješan?

Smatram da je važno biti kreativan, razmišljati izvan okvira te imati sklonost istraživanju novih mogućnosti. Nadalje, vjerujem da je važna vještina slušanje. Samo slušajući stvarno želje svojih klijenata možemo napraviti projekte koji zadovoljavaju njihove želje i standarde.

Što biste izdvojili kao ključne trendove u dizajnu interijera danas? Kako vi ostajete up-to-date s kretanjima? 

Danas je to znatno lakše nego prije zahvaljujući društvenim mrežama kojima smo izloženi i svjesno, ali i nesvjesno. Nekada su nam trendove generirali mediji i određeni opinion makeri, no danas smo, na neki način, i sami dio njihova generiranja, i sami, u određenoj mjeri, sudjelujemo u stvaranju većih ili manjih (mikro) trendova. To je, moram priznati, vrlo uzbudljivo. Težište je jednostavno prebačeno s određene „elite“ na društvo koje je, uostalom, i konzument tih trendova.
Što se samih trendova tiče, svakako bih istaknula da su to prirodni materijali, a posebno kamen poput travertina, zatim zagasite boje, crni akcenti koji su zamijenili metale toplog sjaja poput mjeda, zlata i sl.. Također, vrijedi spomenuti i da imamo dva vrlo različita pravca – jedan je minimalizam, a drugi maksimalizam pa svatko može pronaći inspiraciju i ideje za ono što mu se sviđa.

Tehnologije tiska svoje mjesto sve više pronalaze i izvan „klasične“ grafičke branše. Ušle su  tako i u uređenje interijera. Koji su glavni benefiti ulaska tiska u svijet dizajna interijera?

Tisak nam omogućuje stvaranje jedinstvenih interijera – napokon. Nijedan interijer koji potpisuje moj studio nije nalik drugome, ne postoje dva ista projekta jer ne postoje ni dva ista prostora, kao ni klijenta. Vjerujem da je upravo u izražavanju jedinstvenosti odlično oruđe tisak.

Koristi li tisak u svojim projektima, gdje vidi njegov neiskorišteni potencijal saznajte u intervjuu u dostupnom online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content