PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Štampa omogućava stvaranje jedinstvenih enterijera – konačno!

Kada je u pitanju uređenje enterijera, ime gospođe Mirjane Mikulec ne treba mnogo predstavljati. Poznata i priznata dizajnerka enterijera, sa čitavim nizom projekata iza sebe, a kojoj je, kako nam je rekla, dizajn način života. Estetika, enterijer, dizajn, moda, umetnost… njen su put i čine da ona bude ono što jeste. U svom poslu uvek je spremna da, kako kaže, eksperimentiše i isproba nešto novo. Ulazak štampe u taj svet je upravo to. Zbog toga nam je bilo izuzetno važno da čujemo mišljenje stručnjaka poput gospođe Mikulec o tome šta je u svetu dizajna enterijera, gde je štampa u celoj priči i šta nosi budućnost.

Šta biste rekli da su veštine koje dizajner enterijera mora imati da bi bio uspešan?

Mislim da je važno biti kreativan, razmišljati van okvira i imati tendenciju da istražujete nove mogućnosti. Štaviše, verujem da je slušanje važna veština. Samo osluškivanjem želja naših klijenata možemo kreirati projekte koji zadovoljavaju njihove želje i standarde.

Šta biste izdvojili kao ključne trendove u dizajnu enterijera danas? Kako ostajete u toku sa razvojem?

Danas je mnogo lakše nego ranije zahvaljujući društvenim mrežama kojima smo i svesno i nesvesno izloženi. Nekada su nam trendove generisali mediji i pojedini kreatori mišljenja, ali danas smo i sami na neki način deo njihove generacije, a i sami, u izvesnoj meri, učestvujemo u stvaranju većih ili manjih ( mikro) trendova. To je, moram priznati, veoma uzbudljivo. Težište je jednostavno pomereno sa određene „elite” na društvo, koje je, uostalom, i konzument ovih trendova.

Što se samih trendova tiče, svakako bih istakla da su to prirodni materijali, posebno kamen poput travertina, zatim prigušene boje, crni akcenti koji su metale zamenili toplim sjajem poput mesinga, zlata itd. Takođe vredi napomenuti da imamo dva različita pravca – jedan je minimalizam, a drugi maksimalizam, tako da svako može pronaći inspiraciju i ideje za ono što voli.

Tehnologije štampe sve više nalaze svoje mesto van „klasične“ grafičke industrije. Ušla je i u uređenje enterijera. Koje su glavne prednosti ulaska štampe u svet dizajna enterijera?

Štampanje nam omogućava da kreiramo jedinstvene enterijere – konačno. Nijedan enterijer koji potpisuje moj studio nije sličan drugom, nema dva ista projekta jer nema dva ista prostora, niti dva ista klijenta. Verujem da je štampa odličan alat za izražavanje jedinstvenosti.

Da li koristi štampu u svojim projektima, gde vidi njen neiskorišćeni potencijal, saznajte u intervjuu u dostupnom u online izdanju Print Magazina.

.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content