PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tisak etiketa ostaje unosan posao

Prema istraživanju agencije Market Growth Analysis, globalno tržište tiska etiketa 2017. godine uprihodovalo je 38,02 milijarde USD, a očekuje se da će do 2026. godine dosegnuti vrijednost od 67,02 milijarde USD, što je godišnji rast od 6,5 posto.
Povećana potražnja za proizvedenom robom i porast raspoloživog prihoda ključni su pokretački čimbenici za rast tržišta. Međutim, rast troškova sirovina, poput plastike u različitim oblicima, povećava ukupne troškove proizvodnje etiketa što je jedna od faktora koji sprečava rast tržišta.

Gledano po vrsti etiketa, najveća potražnja u navedenom razdoblju bit će za In-mold etiketama jer se pripremaju pomoću folija otisnutih različitim tehnikama tiska. Folija je izrezana na način da se dobije potreban obris etikete. Etiketa se nalazi u kalupu koji se koristi za industrijalizaciju spremnika. Zahvaljujući In-mold označavanju nema potrebe za kasnijim dodatnim postupcima označavanja, čime se štedi vrijeme i rad.

Geografski gledano, Azijsko-pacifička regija imat će značajan rast tijekom predviđenog razdoblja, posebice u ekonomijama u nastajanju, poput Kine, Indije i Indonezije i to prije svega zbog uključivanja digitalnih tehnologija u postojeće tehnike ​​tiska etiketa, što će donijeti ogromne promjene u cijelom sektoru, bilo da je riječ o malim ili velikim tiskarama.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content