Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tisak etiketa ostaje unosan posao

Prema istraživanju agencije Market Growth Analysis, globalno tržište tiska etiketa 2017. godine uprihodovalo je 38,02 milijarde USD, a očekuje se da će do 2026. godine dosegnuti vrijednost od 67,02 milijarde USD, što je godišnji rast od 6,5 posto.
Povećana potražnja za proizvedenom robom i porast raspoloživog prihoda ključni su pokretački čimbenici za rast tržišta. Međutim, rast troškova sirovina, poput plastike u različitim oblicima, povećava ukupne troškove proizvodnje etiketa što je jedna od faktora koji sprečava rast tržišta.

Gledano po vrsti etiketa, najveća potražnja u navedenom razdoblju bit će za In-mold etiketama jer se pripremaju pomoću folija otisnutih različitim tehnikama tiska. Folija je izrezana na način da se dobije potreban obris etikete. Etiketa se nalazi u kalupu koji se koristi za industrijalizaciju spremnika. Zahvaljujući In-mold označavanju nema potrebe za kasnijim dodatnim postupcima označavanja, čime se štedi vrijeme i rad.

Geografski gledano, Azijsko-pacifička regija imat će značajan rast tijekom predviđenog razdoblja, posebice u ekonomijama u nastajanju, poput Kine, Indije i Indonezije i to prije svega zbog uključivanja digitalnih tehnologija u postojeće tehnike ​​tiska etiketa, što će donijeti ogromne promjene u cijelom sektoru, bilo da je riječ o malim ili velikim tiskarama.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content