PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Štampa etiketa ostaje unosan posao

Prema istraživanju agencije Market Growth Analysis, globalno tržište štampe etiketa 2017. godine prihodovalo je 38,02 milijarde USD, a očekuje se da će do 2026. godine dostići vrednost od 67,02 milijarde USD, što je godišnji rast od 6,5 posto.

Povećana potražnja za proizvedenom robom i porast raspoloživog prihoda ključni su pokretački faktori za rast tržišta. Međutim, rast troškova sirovina, poput plastike u različitim oblicima, povećava ukupne troškove proizvodnje etiketa što je jedan od faktora koji sprečava rast tržišta.

Gledano po vrsti etiketa, najveća potražnja u navedenom razdoblju biće za In-mold etiketama jer se pripremaju pomoću folija odštampanih različitim tehnikama štampe. Folija je izrezana na način da se dobije potreban obris etikete. Etiketa se nalazi u kalupu koji se koristi za proizvodnju ambalaže. Zahvaljujući In-mold označavanju nema potrebe za kasnijim dodatnim postupcima označavanja, čime se štede vreme i rad.

Geografski gledano, azijsko-pacifijski region zabeležiće značajan rast tokom predviđenog razdoblja, posebno u ekonomijama u razvoju, poput Kine, Indije i Indonezije i to pre svega zbog uključivanja digitalnih tehnologija u postojeće tehnike ​​štampe etiketa, što će rezultirati ogromnim promenama u celom sektoru, bilo da je reč o malim ili velikim štamparijama.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content