Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Štampa etiketa ostaje unosan posao

Prema istraživanju agencije Market Growth Analysis, globalno tržište štampe etiketa 2017. godine prihodovalo je 38,02 milijarde USD, a očekuje se da će do 2026. godine dostići vrednost od 67,02 milijarde USD, što je godišnji rast od 6,5 posto.

Povećana potražnja za proizvedenom robom i porast raspoloživog prihoda ključni su pokretački faktori za rast tržišta. Međutim, rast troškova sirovina, poput plastike u različitim oblicima, povećava ukupne troškove proizvodnje etiketa što je jedan od faktora koji sprečava rast tržišta.

Gledano po vrsti etiketa, najveća potražnja u navedenom razdoblju biće za In-mold etiketama jer se pripremaju pomoću folija odštampanih različitim tehnikama štampe. Folija je izrezana na način da se dobije potreban obris etikete. Etiketa se nalazi u kalupu koji se koristi za proizvodnju ambalaže. Zahvaljujući In-mold označavanju nema potrebe za kasnijim dodatnim postupcima označavanja, čime se štede vreme i rad.

Geografski gledano, azijsko-pacifijski region zabeležiće značajan rast tokom predviđenog razdoblja, posebno u ekonomijama u razvoju, poput Kine, Indije i Indonezije i to pre svega zbog uključivanja digitalnih tehnologija u postojeće tehnike ​​štampe etiketa, što će rezultirati ogromnim promenama u celom sektoru, bilo da je reč o malim ili velikim štamparijama.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content