PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Traži li Flint Group novog vlasnika?

Izvještaji koje dolaze iz financijskog svijeta, a kako prenosi britanski portal Print Business, pokazuju da je Flint Group na korak do nove promjene vlasnika.

Grupa je trenutno u vlasništvu Goldman Sachsa i Koch Industries, a kako prenosi Reuters, bilo se čak i blizu dogovora o sporazumu o izmjeni i produljenju kredita u ukupnom iznosu od 1,7 milijardi eura. To bi pomaknulo datum dospijeća za dvije godine uz malo izmijenjene uvjete.
Upravo to se smatra predznakom potencijalne prodaje tvrtke koja se uz Dainippon Ink & Chemicals, vlasnika Sun-a, smatra jednim od najvećih svjetskih proizvođača boje i koja je na prodaju stavljena krajem prošle godine.

Od tada je tvrtka pogođena poremećajima u lancu opskrbe uzrokovanih pandemijom Covid-19 i trgovinskim sporom između SAD-a i Kine zbog čega tvrtka očekuje da će prodajni rezultati za 2019. biti manji za oko 266 milijuna eura.

Prodaja može rezultirati i podjelom na poslove koji obuhvaćaju boje i potrošni materijal za komercijalni tisak i ambalažu, a u čijem je vlasništvu i Xeikon.

Flint Group prije nego što je došla u vlasništvo Goldman Sachsa i Kocha kroz spajanja i akvizicije postala je vlasnikom brojnih proizvođača boje u Europi i Velikoj Britaniji, uključujući Manders. Uz to, pod svoje su uzeli i brendove poput Day blankets,  HydroDynamic i Russel Webb. Prije konačnog spajanja, Flint je ušao i u ink jet tisak stvaranjem Jetriona koji je prodan EFI-u zajedno s ink jet strojevima za tisak etiketa koji su postali dio Xeikona.

Novi vlasnik bilo jedinstvene tvrtke ili dva odvojena dijela za ambalažu i tisak najvjerojatnije će ponovno biti neka od grupacija privatnog kapitala, iako u slučaju podjele na dva dijela, mogli bi biti zainteresirani i drugi trgovci.  

 

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content