Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Untouched by Light – jedinstvena ambalaža za jedinstveno vino

Slovenski proizvođač vina Radgonske gorice “okrenuo se mračnoj strani” te proizvodi i pakira vino u potpunom mraku u crnu bocu vakumiranu u foliju.  Naime, njihovo novo pjenušavo vino brano je, starilo je i pakirano je u potpunom mraku.

Ideju za jedinstveni vinski proizvod predložila je kreativna agencija vinarije, Bruketa i Žinić & Grey, nakon što su im se Radgonske gorice obratile za novi dizajn etikete. Tijekom procesa istraživanja naišli su studiju Ann C. Noble koja kaže da kada je vino izloženo dnevnom svjetlu ili umjetnom osvjetljenju, intenzitet vinskih citrusnih mirisa opada, dok intenzitet „neželjenih“ aroma raste.
Kako bi osigurali da njihovo novo pjenušavo vino, netaknuto svjetlošću, ostaje u apsolutnoj tami tijekom cijelog procesa proizvodnje, grožđe sorte chardonnay bere se po noći u noćima bez mjeseca, radnici nose naočale za noćno osmatranje, a vino sazrijeva do tri godine u tamnim podrumima skrivenim u špiljama Gornja Radgona.  Vino se pakira u crnu bocu vakumiranu u crnoj vrećici koja je izrađena od višeslojne konstrukcije koju čine PET, aluminij i polietilen i koja se tiska i dorađuje lakom digitalno.
Kako kažu u Radgonskim goricama, boci od 750 ml u koju će se vino puniti, zbog nečistoća u staklu, nedostaje samo 0,2% do 100% crne boje. 

Prva serija vina od grožđa ubranog u rujnu 2018. godine bit će dostupna 2020. Predbilježbe su počele ovo ljeto i već ih je oko 200. Vino će biti dostupno na globalnoj razini po cijeni od 100 eura.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content