PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Upoznajte tehnologiju za proizvodnju papirnatih vrećica Curioni Sun

Jedan od renomiranih proizvođača tehnologija koje se koriste za proizvodnju shopping vrećica na globalnom tržištu je tvrtka Curioni Sun iz Italije. Radi se o obiteljskoj tvrtki koju vode tri partnera. Njihova tvornica smještena je u mjestu Teramo. Trenutno imaju 25 djelatnika, a s obzirom na njihov ulazak na tržište regije s uredom u Sloveniji, za prošli broj Print Magazina za razgovar smo zamolili gosp. Fulvia Curionija, jednog od vlasnika tvrtke.

Recite nam neke osnovne informacije o tvrtki Curioni Sun Teramo.

Povijest tvrtke seže u daleku 1991. godinu kada su predstavnici tvrtke Curioni Spa, sa sjedištem u Lodiju, koja je tada bila vodeći proizvođač tehnologija za valoviti karton, odlučili otvoriti novu tvornicu kako bi proizvodili napredne strojeve za proizvodnju papirnatih vrećica s ručkama s pravokutnim dnom. Prvi stroj proizveli smo 1992. godine. Bio je to Sun Master 540, s jedinicom za proizvodnju srednjih i većih vrećica s pletenim ručkama s pravokutnim dnom. Jedinicu za proizvodnju ravnih ručki predstavili smo 1998. godine, a ona je 2010. godine redizajnirana kako bi proizvodnja bila što konkurentnija na tržištu.

Novi stroj Sun Master 350 predstavili smo 2000. godine. To je tehnologija koja bez zupčanika proizvodi male i srednje papirnate vrećice s pravokutnim dnom. Na sajmu drupa 2004. godine predstavili smo novi stroj, također bez zupčanika, Sun Master 541 s novim tehničkim rješenjem za proizvodnju srednjih i većih vrećica.

Nadalje, 2014. godine opet imamo novi stroj, ovaj puta sa zupčanicima, Sun Master 355, za proizvodnju malih i srednjih papirnatih vrećica sa četvrtastim dnom.

I tako malo-pomalo, evo nas u 2020. godini u kojoj predstavljamo novi stroj Sun Master 545, napredno rješenje s visokotehnološkim jedinicama za srednje i velike vrećice, sa zupčanicima, uz jedinice za proizvodnju ravnih i pletenih ručki.

Koliki je vaš udio u ovom segmentu tehnologija te kako se nosite s konkurencijom iz Kine?

Prisutni smo u gotovo svim zemljama koje proizvode papirnate vrećice, a u nekima od njih držimo većinski udio. Japanske i njemačke tvrtke su nam glavni konkurenti u proizvodnji vrećica s ravnim i pletenim ručkama. U nekim zemljama su kineske tvrtke jako agresivne, ali ne toliko na našim tradicionalnijim tržištima.

Što nam donose direktive EU o smanjenju korištenja laganih vrećica s ručkom – koliko su ove direktive opravdane i kako će djelovati na regionalna tržišta?

Izravno smo uključeni u ove nove direktive EU. Proizvođači plastičnih vrećica će sada pogotovo prelaziti na proizvodnju papirnatih vrećica, a to je prilika za upoznavanje novog scenarija i tržišta. Istodobno je to i izazov jer ti novi kupci imaju drugačiju pozadinu, a mi se iz tog razloga organiziramo kako bismo poboljšali našu uslugu njihovog osposobljavanja.

Kako stojite s otvaranjem poslovnice u Sloveniji i koja tržišta ćete s njom pokrivati?

Otvaranje poslovnice u Sloveniji za nas je veliki projekt. Željeli smo pružiti postprodajnu podršku našim kupcima u centralnoj i istočnoj Europi koji su nam jako važni. Slovenija ima dobru stratešku poziciju, no nažalost situacija s koronavirusom je usporila cijelu proceduru, ali planiramo da ćemo uskoro biti na usluzi našim kupcima.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content