PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Upoznajte tehnologiju za proizvodnju papirnih kesa Curioni Sun

Jedan od renomiranih proizvođača tehnologija koje se koriste za proizvodnju šoping kesa na globalnom tržištu je kompanija Curioni Sun iz Italije. Radi se o porodičnoj kompaniji koju vode tri partnera. Njihova fabrika se nalazi u mestu Teramo. Trenutno imaju 25 radnika, a s obzirom na njihov ulazak na regionalno tržište sa kancelarijom u Sloveniji, za prošli broj Print Magazina za razgovor smo zamolili g. Fulvia Curionija, jednog od vlasnika kompanije.

Recite nam neke osnovne informacije o kompaniji Curioni Sun Teramo.

Istorija kompanije seže u daleku 1991. godinu kada su predstavnici kompanije Curioni Spa, sa sedištem u Lodiju, koja je tada bila vodeći proizvođač tehnologija za valoviti karton, odlučili otvoriti novu fabriku kako bi proizvodili napredne mašine za proizvodnju papirnih kesa sa ručkama, sa pravougaonim dnom. Prvu mašinu proizveli smo 1992. godine. Bio je to Sun Master 540, s jedinicom za proizvodnju srednjih i većih kesa sa pletenim ručkama, sa pravougaonim dnom. Jedinicu za proizvodnju ravnih ručki predstavili smo 1998. godine, a ona je 2010. godine redizajnirana kako bi proizvodnja bila što konkurentnija na tržištu.

Novu mašinu Sun Master 350 predstavili smo 2000. godine. To je tehnologija koja bez zupčanika proizvodi male i srednje papirne kese sa pravougaonim dnom. Na sajmu drupa 2004. Godine, predstavili smo novu mašinu, takođe bez zupčanika, Sun Master 541 s novim tehničkim rešenjem za proizvodnju srednjih i većih kesa.

Nadalje, 2014. godine opet imamo novu mašinu, ovaj put sa zupčanicima, Sun Master 355, za proizvodnju malih i srednjih papirnih kesa sa četvrtastim dnom.

I tako malo-pomalo, evo nas u 2020. godini u kojoj predstavljamo novu mašinu Sun Master 545, napredno rešenje s visokotehnološkim jedinicama za srednje i velike kese, sa zupčanicima, uz jedinice za proizvodnju ravnih i pletenih ručki.

Koliki je vaš udeo u ovom segmentu tehnologija i kako se nosite s konkurencijom iz Kine?

Prisutni smo u gotovo svim zemljama koje proizvode papirne kese, a u nekima od njih držimo većinski udio. Japanske i nemačke kompanije su nam glavni konkurenti u proizvodnji kesa sa ravnim i pletenim ručkama. U nekim zemljama su kineske kompanije jako agresivne, ali ne toliko na našim tradicionalnijim tržištima.

Što nam donose direktive EU o smanjenju korišćenja laganih kesa s ručkom – koliko su ove direktive opravdane i kako će delovati na regionalna tržišta?

Direktno smo uključeni u ove nove direktive EU. Proizvođači plastičnih kesa će sada pogotovo prelaziti na proizvodnju papirnih kesa, a to je prilika za upoznavanje novog scenarija i tržišta. Takođe, to je i izazov jer ti novi kupci imaju drugačiju pozadinu, a mi se iz tog razloga organizujemo kako bismo poboljšali našu uslugu njihovog osposobljavanja.

Kako stojite sa otvaranjem poslovnice u Sloveniji i koja tržišta ćete s njom pokrivati?

Otvaranje poslovnice u Sloveniji za nas je veliki projekt. Želeli smo da pružimo postprodajnu podršku našim kupcima u centralnoj i istočnoj Evropi koji su nam jako važni. Slovenija ima dobru stratešku poziciju, no nažalost situacija s koronavirusom je usporila celu proceduru, ali planiramo da uskoro budemo na usluzi našim kupcima.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content