Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Uspješna priča iz regije: višestruko unaprjeđenje proizvodnje s HP Latex R2000 plus printerom

Uvođenjem novih tehnologija u poslovanje uvelike se mijenja način na koji kompanija posluje, tvrdi gosp. Branko Mišić u intervju za naš portal.
Gosp. Mišić, osnivač Zanatske grafičke radnje Media iz Modriče (BiH), ističe da su nove tehnologije postale ključni faktor konkurentnosti jer omogućuju brže i efikasnije obavljanje posla, smanjujući vrijeme i troškove proizvodnje.
Ekološki prihvatljive boje na bazi vode (60% vode) bez miris te print s bijelom bojom omogućuju isporuku vrhunskih proizvoda koji zadovoljavaju visoke standarde kvaliteta.

Zanatska grafička radnja Media iz Modriče posluje na tržištu BiH od 2002. godine. Danas zapošljavaju osam ljudi i svoje usluge obavljaju u prostoru od 1000 m2. Ranije se njihovo poslovanje baziralo samo na tisku aplikacija za outdoor primjenu, billboard, wallscape, car wraping, brendiranje objekata, tiskanju kamionskih cerada, tendi i sl. No, s porastom konkurencije počeli su više pažnje posvećivati indoor aplikacijama. Stoga im, u posljednje tri, četiri godine, ovaj segment postaje značajna ciljna grupa na tržištu.
Investicija u HP Latex R2000 plus, kojeg je isporučila i instalirala Fortun Digital BiH, razlog je naše posjete Zanatskoj grafičkoj radnji Media.
“Investiranje u HP Latex R2000 plus je došlo samo po sebi. Imali smo usko grlo u pogledu brzine, htjeli smo da klijentima ponudimo viši kvalitet u odnosu na konkurenciju, dobili smo nižu cijenu ekološki prihvatljive tinte i što je najbitnije stabilnost u procesu štampe“, govori nam gosp. Mišić.

Ekološki standardi, jednostavno održavanje uz vrhunsku kvalitetu i brzinu ispisa veliki su plus

Ističe kako se u poslovanju suočio s izazovima kao što su ispunjavanje visokih standarda kvalitete, smanjenje vremena sušenja materijala te održavanje ekoloških standarda.

“Želimo proizvesti visokokvalitetni print, brzo i efikasno, smanjiti naš negativni uticaj na ekologiju te osigurati sigurne uvjete rada našim djelatnicima, kao i klijentima u konačnici. Zato je ekološka prihvatljivost jedan od glavnih razloga za izbor HP Latex tehnologije. Takođe, jednostavno održavanje i mogućnost rada sa različitim materijalima su veliki plus”, istaknuo je gosp. Mišić.

Uz sve navedene karakteristike, ističe kako je brzo sušenje jedna od najvažnijih karakteristika HP Latex R2000 plus printera. To im omogućuje da odmah krenu s doradom, što značajno ubrzava proizvodni proces. Ekološka prednost, brzina i fleksibilnost čine ovaj printer idealnim izborom za moderne tiskare

Puna podrška od strane Fortune Digital Grupe

Govoreći o samom printeru istakao je da je rad na istom vrlo jednostavan.
“Na početku se čini komplikovano, međutim kasnije sve ima smisao. Upozorenja na svom mjestu, profili savršeni, podrška u vidu PrintOS-a odlična. Jedna od najvećih prednosti su print glave. Cijena niska, a sa zamjenom istih i redovnim održavanjem za manje od 5000 eura imamo nov printer spreman za narednih 50.000 m2 printa”, naglašava gosp. Mišić.

Instalacija samog printera je, kaže, protekla izvrsno. Tome doprinijela i činjenica o već ranijem iskustvu s HP Latex tehnologijom. Uz to, serviseri Fortune Digital BiH dali su jasne upute i obuku vezano uz sve mogućnosti ovog printera. Gosp Mišić ističe da su već drugi dan krenuli s printanjem na novom Latex 2000 plus printeru.
„Saradnja sa Fortunom Digital traje od 2015. godine i svake godine je sve uspješnija, tako da o povjerenju i profesionalnosti ne treba puno govoriti“, istaknuo je gosp. Mišić.

O tome koliko su se brzo navikli na novi printer govori i činjenica da su na njemu već odradili izazovan i vrlo zanimljiv projekt. Radi se, kako nam je rekao, o seriji umjetničkih slika i radova za jednu izložbu u Parizu, odnosno o tisku transparentnog plexiglassa s bijelom bojom u dimenziji 200×160 cm.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content