PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Priča o uspehu iz regiona: višestruko poboljšanje proizvodnje sa HP Latex R2000 Plus štampačem

Uvođenje novih tehnologija u poslovanje u velikoj meri menja način poslovanja kompanije, tvrdi g. Branko Mišić u intervjuu za naš portal.
Gospodin Mišić, osnivač Zanatske grafičke radnje Media iz Modriče (BiH), ističe da su nove tehnologije postale ključni faktor konkurentnosti jer omogućavaju brži i efikasniji rad, smanjujući vreme i troškove proizvodnje.
Ekološki prihvatljive boje na bazi vode (60% vode) bez mirisa i štampe belom bojom omogućavaju isporuku proizvoda vrhunskog kvaliteta koji zadovoljavaju visoke standarde kvaliteta.
Zanatska grafička radnja Media iz Modriče na tržištu BiH posluje od 2002. godine. Danas zapošljavaju osam ljudi i pružaju svoje usluge na površini od 1000 m2. Ranije se njihovo poslovanje baziralo samo na štampanju aplikacija za outdoor upotrebu, bilborda, zidnih pejzaža, car wraping, brendiranja zgrada, štampanja cerade za kamione, tendi, itd. Međutim, sa porastom konkurencije, počeli su da posvećuju više pažnje primeni u zatvorenom prostoru. Stoga je u poslednje tri-četiri godine ovaj segment postao značajna ciljna grupa na tržištu.
Investicija u HP Latex R2000 plus, koju je isporučila i instalirala Fortuna Digital BiH, razlog je naše posete Zanatskoj grafičkoj radnji Media.
„Ulaganje u HP Latex R2000 plus došlo je prirodno. Imali smo usko grlo u pogledu brzine, želeli smo da klijentima ponudimo veći kvalitet u odnosu na konkurenciju, dobili smo nižu cenu ekološki prihvatljivog mastila i, što je najvažnije, stabilnost u procesu štampanja“, kaže g. Mišić.

Ekološki standardi, lako održavanje uz vrhunski kvalitet i brzina štampe su veliki plus


Ističe da se u poslovanju suočavao sa izazovima kao što su ispunjavanje visokih standarda kvaliteta, smanjenje vremena sušenja materijala i održavanje ekoloških standarda.
„Želimo da proizvodimo kvalitetnu štampu, brzo i efikasno, da smanjimo negativan uticaj na životnu sredinu i obezbedimo bezbedne uslove rada za naše zaposlene, ali i za naše klijente na kraju. Zbog toga je ekološka prihvatljivost jedan od glavnih razloga za odabir HP Latex tehnologije. Takođe, jednostavno održavanje i mogućnost rada sa različitim materijalima su veliki plus“, rekao je g. Mišić.

Pored svih navedenih karakteristika, ističe da je brzo sušenje jedna od najvažnijih karakteristika HP Latex R2000 plus štampača. To im omogućava da odmah počnu sa završnom obradom, što značajno ubrzava proces proizvodnje. Ekološka prednost, brzina i fleksibilnost čine ovaj štampač idealnim izborom za moderne štamparije.

Puna podrška kompanije Fortune Digital Group

Govoreći o samom printeru, on je istakao da je rad na njemu veoma jednostavan.
„U početku deluje komplikovano, ali kasnije sve ima smisla. Upozorenja na mestu, profili savršeni, podrška u vidu PrintOS-a odlična. Jedna od najvećih prednosti je glava za štampanje. Cena je niska, a njihovom zamenom i redovnim održavanjem za manje od 5.000 evra imamo spreman novi štampač za sledećih 50.000 m2 štampe“, naglašava g. Mišić.
Instalacija printera je, kaže, protekla odlično. Tome je doprinela i činjenica ranijeg iskustva sa HP Latekxtehnologijom. Pored toga, servisno osoblje Fortune Digital BiH dalo je jasna uputstva i obuku u vezi sa svim mogućnostima ovog štampača. Gospodin Mišić ističe da su već drugog dana počeli da štampaju na novom Latex 2000 plus štampaču.
„Saradnja sa Fortunom Digital traje od 2015. godine i svake godine je sve uspešnija, tako da o poverenju i profesionalizmu ne treba mnogo pričati“, rekao je g. Mišić.
Koliko su se brzo navikli na novi štampač govori i činjenica da su na njemu već završili izazovan i veoma zanimljiv projekat. Reč je, kako nam je rekao, o seriji umetničkih slika i radova za izložbu u Parizu, odnosno o printu providnog pleksiglasa sa belom bojom u dimenzijama 200×160 cm.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content